Cazul fetei arse pe masa de operaţie scoate la iveală alte nereguli la Spitalul Ilfov VIDEO

Cazul fetei arse în urma unei operaţii de apendicită de la Spitalul Ilfov scoate la iveală numeroase nereguli la unitatea medicală. Un raport al curţii de conturi din 2011 evidenţiază o serie de probleme la achiziţiile pe servicii, iar spitalul în care aparatul de cauterizare a făcut scurtcircuit are sistem de pontaj de bază de amprentă, potrivit România TV.

09 apr. 2013, 07:10
Cazul fetei arse pe masa de operaţie scoate la iveală alte nereguli la Spitalul Ilfov VIDEO

Raportul Curţii de Conturi evidenţiază o serie de probleme la achiziţiile pe servicii. O tânără de 23 de ani a fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale de apendicită.

Acest sistem de pontaj pe baza de amprentă a fost achiziţionat de manageri în urmă cu câţiva ani, atunci când a fost pus în funcţiune, pentru că şi-au dat seama că angajaţii nu sunt monitorizaţi aşa cum trebuie şi de foarte multe ori nu stau atât timp cât ar trebui în instituţia spitalicească. Banii au provenit de la Consiliul Judeţean, însă, pentru că unul dintre angajaţi nu a fost de acord cu acest sistem şi a dat spitalul în judecată, în momentul acesta există pe rol un proces, motiv pentru care, din punct de vedere legal, sistemul respectiv nu poate fi folosit.

Într-un raport al curţii de conturi din 2011 sunt evidenţiate o serie de probleme la achiziţiile, de exemplu angajarea de cheltuieli fără sursă de finanţare, fapt ce a dus la înregistrarea a numeroase cazuri de frunizori neachitaţi, cu o vechime mai mare de  1 an sau achiziţionarea unui sistem de taxare automată pentru citirea codurilor de bare la un preţ de 6 ori mai mare decât cel de pe piaţă.

Cât despre aparatul care a dus la arderea fetei pe masa de operaţie, acest aparat fusese verificat, avea toate avizele necesare, până în acel moment nu mai crease probleme. Imediat după incident, aparatul a fost trimis la verificări.