Caz UNIC în medicină. Află în ce organ al corpului percepe o femeie orgasmul

O femeie în vârstă de 55 de ani din Olanda s-a prezentat la doctor cu o plângere neobişnuită: percepea orgasme nedorite care începeau în laba piciorului. Cercetătorii au descris afecţiunea femeii drept „sindromul orgasmului la picior", fiind singurul caz descoperit până acum.

29 iun. 2013, 11:46
Caz UNIC în medicină. Află în ce organ al corpului percepe o femeie orgasmul

Senzaţiile orgasmice percepute în laba piciorului stâng începeau subit, fără a fi precedate de gânduri sau dorinţe sexuale, şi aveau loc de 5-6 ori pe zi. Senzaţia călătorea de-a lungul piciorului până ajungea în zona vaginului, iar femeia relata că experienţa era identică celei percepute în timpul unui orgasm atins pe cale sexuală, scrie descopera.ro.

Scanările efectuate asupra piciorului şi asupra creierului femeii cu aparatul de rezonanţă magnetică au infirmat prezenţa vreunor anomalii, însă un alt test a revelat prezenţa unor deosebiri între nervii piciorului stâng şi cei ai piciorului drept.

Cercetătorul a descoperit că atunci când piciorul stâng era stimulat cu un curent electric, femeia simţea un orgasm spontan.

CITEŞTE ŞI Cum să-i faci masaj în talpă, până la orgasm

Femeia a fost trată cu un anestezic care a fost injectat într-unul dintre nervii spinali, iar orgasmele au încetat. 

Care a fost cauza acestui fenomen ciudat? Cercetătorii suspectează că este vorba de o dereglare la nivelul creierului.

Cu un an şi jumătate înainte să perceapă orgasmele la picior, femeia a petrecut trei săptămâni internată la secţia de terapie intensivă, o parte din timp în comă, din cauza unei infecţii soldate cu septicemie. Atunci când a ieşit din comă, femeia simţea furnicături şi arsuri în zona labei piciorului stâng, cel mai probabil din cauza vătămării fibrelor nervoase din picior.

Astfel, nervul care percepe informaţiile senzoriale de la picior ajunge în măduva spinării în aceeaşi zonă ca nervul ce percepe informaţii senzoriale de la vagin. Din cauza vătămării fibrelor nervoase din picior, creierul femeii nu primea informaţii senzoriale de la picior, dar primea informaţii senzoriale de la vagin.

Cercetătorii au descris afecţiunea femeii drept „sindromul orgasmului la picior”, fiind singurul caz descoperit până acum.