Caz şocant pentru medicii din Târgu Jiu: Un bebeluş SUBNUTRIT a ajuns în stare gravă la spital

Medicii de la Spitalul din Târgu Jiu au avut de a face, sâmbătă, cu un caz pe care, spun ei, nu l-au întâlnit nici măcar în manualele de medicină.

RomaniaTV.net
03 nov. 2012, 12:37
Caz şocant pentru medicii din Târgu Jiu: Un bebeluş SUBNUTRIT a ajuns în stare gravă la spital

Un băieţel subnutrit de numai 6 săptămâni a fost adus de mamă la spital în stare deosebit de gravă. Copilul i-a şocat până şi pe medici, care spun că nu au mai văzut aşa ceva, şi îi dau copilului şanse minime de supravieţuire. În schimb, mama susţine că şi-a hrănit normal copilul şi că faptul că acesta a scăzut în greutate, de la 3,2 kg, la mai puţin de 2 kg, nu a alarmat-o.

Totuşi, sâmbătă dimineaţă, când a remarcat că micuţul nu mai respiră, femeia, în vârstă de 37 de ani, a dat fuga cu el la spitalul din Motru. Acolo, medicii au stabilit că starea lui este mult prea gravă şi au dispus transferul bebeluşului la Spitalul din Târgu Jiu.

Aici, medicii au rămas şocaţi de cele văzute şi spun că nu au văzut un caz similar nici măcar în manualele de medicină. Bebeluşul este acum internat la Terapie Intensivă, a fost stabilizat şi intubat, dar ar fi nevoie de intervenţia specialiştilor de la spitalul din Craiova.

Surse medicale susţin, însă, că medicii craioveni refuză să-l interneze pe bebeluş tocmai pentru că starea sa este critică, iar şansele de supravieţuire sunt infime.

Mama băieţelului mai are acasă încă patru copii, despre care spune că sunt perfect sănătoşi.