Caz şocant într-o şcoală din Teleorman: O fetiţă de opt ani a fost desfigurată de învăţător

O elevă a fost bătută de învăţător, până a rămas fără un dinte. Părinţii au depus plângere la poliţie.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 12:51
Caz şocant într-o şcoală din Teleorman: O fetiţă de opt ani a fost desfigurată de învăţător

Fetiţa, din comuna Călineşti, elevă în clasa a II-a  a fost bătută de învăţătorul său, în timpul orelor de curs. Părinţii minorei au făcut o plângere la Poliţie, la Inspectoratul Şcolar şi la Prefectură.

Profesorul violent preda de mai bine de 30 de ani. Nimeni nu poate să explice de ce a recurs la un asemenea gest.

Părintele a făcut sesizarea că pe data de 20 februarie, eleva a fost bătută de profesor şi în plus acesta a pus şi un elev să o ţină. Părinţii fetei precizează că nu este prima oară când copilul a fost bătut de învăţator, însă aceasta este prima sesizare făcută la Inspectoratul Şcolar. A fost sesizată şi conducerea şcolii. Se întruneşte comisia disciplinară care cercetează faptele„, a declarat la România TV Inspectorul general ISJ Teleorman, Constantin Amarie.

 

Cătălin Baba trimite Corpul de Control al ministrului Educaţiei la Teleorman

Corpul de Control al ministrului Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar vor face o investigaţie la faţa locului în cazul unei fetiţe bătute de învăţător, în judeţul Teleorman, a declarat vineri ministrul Cătălin Baba, citat de AGERPRES.

„În acest caz concret, Corpul de Control al ministrului, împreună cu Inspectoratul Şcolar, vom face o investigaţie la faţa locului, după care se aplică prevederile legale. Din păcate, există şi astfel de cazuri, de violenţă în şcoli. Pe lângă programele împotriva violenţei pe care le are Ministerul Educaţiei, fie că este vorba despre violenţa elevilor între ei, fie că este vorba cadrelor didactice faţă de elevi, legislaţia este foarte clară şi noi o punem în aplicare”, a spus Baba.