Caz şocant: Un BĂIAT de 12 ani a stat 36 de ore în COMĂ, după ce şi-a SUFLAT în DEGETUL MARE

După ce a descoperit pe internet un clip în care tinerii îşi provocau singuri leşinul, pentru amuzament, un băiat de 12 ani din Marea Britanie, alături de mai mulţi prieteni, a încercat acelaşi lucru acasă. Numai că încercarea l-a băgat în comă. Abia după două zile şi-a revenit cu greu.

11 iul. 2013, 11:43

Sam Thomas, un băiat de 12 ani din Newquay, Cornwall, şi-a provocat singur hiperventilaţie, folosind un procedeu descoperit pe internet. Astfel, după ce a stat un timp ghemuit, pentru a scoate aerul din plămâni, el a început să elimine rapid aerul rămas, suflând cu putere în degetul mare, până a leşinat, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Uită de tampoanele ÎMBIBATE în alcool şi de ETNOBOTANICE. Vezi ce au ajuns TINERII să fumeze VIDEO

Cu toate că şi-a revenit după incidentul respectiv, la câteva minute s-a prăbuşit la pământ, intrând în comă. Părinţii acestuia, şocaţi de incident, l-au dus de urgenţă la spital, unde doctorii s-au temut că a suferit leziuni cerebrale ireversibile. Medicii i-au indus copilului starea de comă, pentru a-i proteja creierul, iar el a fost trezit după 36 de ore.

A avut nevie de o odihnă neurologică, dar doctorii nu au putut să ne asigure că va fi bine. Nu ştiam dacă se va mai trezi. A doua zi l-au trezit, dar a avut nevoie de o perioadă ca să îşi revină. Nu am mai auzit de „suflatul degetului” până acum, lucru care ne-a speriat. Nu credeam că poate fi atât de periculos. Nu avea culoare în ochi şi nu am putut să îl ajutăm deoarece nu se mişca şi nu vorbea„, a povestit tatăl, fericit că fiul lui a scăpat cu viaţă dintr-un joc stupid care putea să îl omoare.

Citeşte şi O FEMEIE şi-a pierdut întreaga PODOABĂ CAPILARĂ, după ce a LEŞINAT într-un loc nepotrivit FOTO

Pe internet există numeroase variante ale acestei tehnici numite „suflatul degetului”, prin care tinerii ajung la hiperventilaţie pentru a leşina. Cu toate că se distrează pe moment, ei pot rămâne cu leziuni pe creier.