CAZ ŞOCANT: Copil de şase ani lăsat fără ochi de către traficanţii de organe

Un copil chinez în vârstă de şase ani a fost drogat şi supus unei operaţii de excizie a ambilor globi oculari pentru un presupus trafic de organe, a anunţat marţi presa chineză, un act barbar care a provocat un şoc pe reţelele de socializare, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
27 aug. 2013, 15:01
CAZ ŞOCANT: Copil de şase ani lăsat fără ochi de către traficanţii de organe

Băiatul, orb de-acum, a fost arătat pe patul de spital, cu orbitele oculare acoperite de bandaje, într-un reportaj al postului de televiziune din provincia Shanxi.

Acest act extrem de odios ilustrează din nou problema penuriei de organe în China.

Părinţii copilului, care apar, la rândul lor, în reportajul televizat, provin dintr-un mediu rural şi sărac.

Ei au povestit că l-au văzut pe copilul lor strigând şi căzând grav rănit, sâmbătă, după care l-au adus la spital, unde a suferit o a doua excizie.

„Văzând sânge pe faţa sa, am crezut iniţial că a căzut. Nu ne-am fi imaginat vreodată un asemenea lucru”, a relatat un membru al familiei.

Poliţia a găsit cei doi globi oculari de pe care a fost prelevată corneea, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Copilul prezenta o buză despicată, o malformaţie congenitală care ar putea explica de ce a fost ales de către traficanţii care i-au prelevat ochii.

În China, majoritatea operaţiilor de transplant sunt făcute cu organe prelevate de la persoane condamnate la moarte sau de la prizonieri decedaţi, adesea fără acordul familiilor, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, însă autorităţile neagă acest fapt.

Conform tradiţiei chineze, morţii trebuie îngropaţi fără mutilări, astfel chinezii acceptând foarte rar prelevarea de organe de la un membru de familie decedat.