CAZ HILAR: Un poliţist din Covasna, cercetat pentru că a depăşit cota lunară de benzină cu 2 litri

Un poliţist din Târgu Secuiesc este cercetat penal şi disciplinar de şapte luni, pentru faptul că a depăşit cota de benzină pe luna noiembrie cu doi litri. Poliţia din Covasna a constituit o comisie de disciplină pentru a analiza situaţia agentului de poliţie. 

29 mai 2013, 15:04
CAZ HILAR: Un poliţist din Covasna, cercetat pentru că a depăşit cota lunară de benzină cu 2 litri

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna s-a constituit, miercuri, o comisie de disciplină pentru a se analiza situaţia unui poliţist din Târgu Secuiesc învinuit că a depăşit cota de benzină dintr-o lună cu doi litri.

Şedinţa a fost suspendată având în vedere că nu s-au prezentat probe temeinice împotriva agentului.

Şeful poliţiei din Covasna nu-şi aminteşte să fie vreun angajat al său cercetat. În plus, el susţine că nici nu există cotă de benzină pentru maşinile de poliţie din judeţ.

Poliţistul acuzat are o vechime de 15 ani în instituţie şi până acum nu a creat nicio problemă.

Reprezentanţii sindicatului spun că este un caz unic.

„La nivelul inspectoratului s-a constituit o comisie de disciplină prin dispoziţia şefului de inspectorat, care din punctul meu de vedere e ilegală pentru că nu au făcut altceva decât să cheltuie banii instituţiei ca să demonstreze vinovăţia unui coleg care chiar este nevinovat. Avem parte de un management defectuos care vine din partea inspectorului şef, un om care a fost dat afară din sistem şi a fost reintrodus pe uşa din dos a sistemului, nu face cinste poliţiştilor”, a declarat la România TV Florin Vâlnei, preşedintele sindicatelor poliţiştilor.