Caz de malpraxis la Spitalul Universitar. Un medic a uitat trei pansamente în corpul unui pacient

După o intervenţie medicală ratată, un bucureştean a mai fost operat de câteva ori fiindcă medicii i-au uitat trei pansamente în corp. După luni de chin, acum, bărbatul se află internat, la reanimare, la Spitalul Floreasca, informează România TV.

01 aug. 2013, 06:58
Caz de malpraxis la Spitalul Universitar. Un medic a uitat trei pansamente în corpul unui pacient

Calvarul bărbatului a început în urmă cu doi ani. Avea dureri în zona ficatului şi a mers la Spitalul Universitar din Capitală. Medicii au decis că trebuie operat de colecist.

„L-a operat, prima oară, laparoscopic. Nu au putut în aceeaşi zi şi au fost nevoiţi să-l taie clasic. Nu au reuşit să-i scoată colecistul”, a povestit Florentina Păunescu, fiica bărbatului.

Problemele însă abia atunci începeau. Bărbatul a fost externat, iar după o perioadă au început din nou durerile. Aşa că în luna februarie, a revenit la spital. A urmat o nouă operaţie, în urma căreia starea bărbatului nu s-a ameliorat. Din contră. În cele din urmă, omul a decis să meargă la spitalul Floreasca. După mai multe investigaţii, medicii de aici au decis să-l opereze.

„L-au tăiat clasic, operaţia a durat de la 7 la 12.30 şi ne-a spus clar că i-au găsit trei pansamente. L-au băgat la reanimare. Acum este încă la reanimare. Bineînţeles că i-a cedat inima şi au fost nevoiţi să-i bage un cateter”, a mai spus femeia.

Medicii de la Spitalul Floreasca au fost destul de reţinuţi în declaraţii. „Pacientul a fost internat la noi în data de 18. Are o evoluţie favorabilă în acest moment”, a declarat Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt la Spitalul Floreasca.

Familia bărbatului este hotărâtă să-l dea în judecată pe medicul Serafim Gheorghe de la Spitalul Universitar. Conducerea spitalului nu a vrut să comenteze, însă i-a îndemnat pe apropiaţii bărbatului să se adreseze instituţiilor abilitate.