Cauza probabilă a incendiului de la maternitatea din Giurgiu: O ţigară aruncată aprinsă

Cauza cea mai probabilă a incendiului izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute la maternitatea din Giurgiu este o ţigară aruncată aprinsă, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

28 aug. 2013, 12:20
Cauza probabilă a incendiului de la maternitatea din Giurgiu: O ţigară aruncată aprinsă

„Cercetările noastre la faţa locului s-au finalizat, iar cauza cea mai probabilă a incendiului de la maternitate este o sursă de aprindere de natura termică, respectiv o ţigară aprinsă. Pagubele au fost estimate la suma de 5.000 de lei. Au ars două saltele de pat şi aparatură medicală”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Mădălina Botoroagă, potrivit Mediafax.

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la maternitatea Spitalului Judeţean Giurgiu.

Reprezentanţii ISU Giurgiu spuneau că incendiul a izbucnit la „salonul de pretravaliu” al maternităţii, iar fumul a ajuns la sala de operaţii.

În urma incendiului au fost evacuate cinci femei împreună cu copiii lor nou-născuţi şi o gravidă, acestea fiind transferate de la etajul al doilea la etajul al patrulea, în secţia de pediatrie.

Sala de operaţii a maternităţii şi salonul în care stau femeile înainte de a naşte au fost închise în urma incendiului, pentru a fi igienizate.