Catolicii, în sărbătoare: Francisc a oficiat prima slujbă de Florii în calitate de Suveran Pontif

Catolicii din întreaga lume au sărbătorit, duminică, Floriile. La Vatican, Papa Francisc oficiază Liturghia la Biserica Sfântul Petru.

24 mart. 2013, 11:12
Catolicii, în sărbătoare: Francisc a oficiat prima slujbă de Florii în calitate de Suveran Pontif

Papa Francisc a fost aşteptat de mii de credincioşi, cu ramuri de palmier şi de măslin. Duminica Floriilor marchează intrarea catolicilor în Săptămâna Patimilor, cea mai importantă pentru credincioşi. După Liturghie, noul papă, care şi-a început marţi oficial pontificatul, transmite tradiţionala binecuvântare.

Urmează o săptămână foarte importantă pentru credincioşii catolici. Vaticanul a anunţat că în Joia Mare, Papa Francisc va oficia slujba într-o închisoare de minori, unde va spăla picioarele unor deţinuţi. Suveranul Pontif continuă astfel tradiţia din postul Paştelui, pe care a început-o pe când era Arhiepiscop de Buenos Aires.

Actualul lider spiritual al celor peste 1,2 miliarde de catolici a fost ales în urmă cu aproape două săptămâni şi se bucură de o popularitate foarte mare, mai ales datorită spontaneităţii sale. Stilul său simplu şi dezinvolt a fascinat întreaga lume, însă există oameni şi mai puţin încântaţi – membrii serviciilor sale de securitate.