Câte boli pot cauza banalii şlapi. Vezi cât timp recomandă specialiştii purtarea lor

Pe lângă faptul că şlapii nu ne oferă protecţia de care avem nevoie, predispunându-ne la accidente uşoare şi răni, acest tip de încălţăminte afectează serios şi picioarele, purtaţi pe perioade lungi de timp.

16 iul. 2013, 11:48
Câte boli pot cauza banalii şlapi. Vezi cât timp recomandă specialiştii purtarea lor

Descoperă care sunt efectele nefaste ale purtării de şlapi:

1. Degetele picioarelor pot fi deformate dacă purtaţi şlapi pe termen lung, putând duce la apariţia sau înrăutăţirea monturilor. Suprasolicitarea muşchilor în timpul mersului în şlapi poate duce la tendinită (inflamarea tendonului care leagă muşchiul de os), scrie descoperă.ro.

2. Pun presiune pe oase. Purtarea pe o perioadă lungă de timp a şlapilor duce la apariţia stresului asupra oaselor, ceea ce poate duce la fisuri chiar şi în lipsa unui şoc sau a unei lovituri.

3. Afectează şoldurile şi spatele. Când suntem încălţaţi în şlapi facem paşii mai mici, iar călcăiele noastre lovesc solul cu o forţă mai mare, ceea ce poate cauza dureri ale gleznelor, genunchilor, şoldurilor şi spatelui.

4. Pot provoca fasceită plantară. Suprasolicitarea fasciei plantară, o bandă subţire de ţesut ce se întinde între călcâi şi boltă, poate duce la inflamaţie, apariţia fasceită plantară şi apariţia durerii.

Pentru a avea grijă de picioarele noastre, trebuie să purtăm cu moderaţie şlapii. Specialiştii recomandă să purtăm şlapii doar atunci când mergem la piscină şi să nu facem din ei o încălţăminte de zi cu zi.