Cătălin Voicu, transferat de la spital în penitenciar. Fostul senator execută 7 ani de închisoare

Cătălin Voicu a fost transferat, joi, la penitenciarul Rahova, după ce analizele medicale au indicat faptul că fostul senator poate suporta detenţia. Voicu fusese internat la spitalul-penitenicar Rahova, după ce, în aceeaşi zi în care a primit sentinţa a solicitat îngrijiri medicale, pe care le-a primit iniţial la Spitalul Floreasca.

RomaniaTV.net
02 mai 2013, 12:28
Cătălin Voicu, transferat de la spital în penitenciar. Fostul senator execută 7 ani de închisoare

Condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, Cătălin Voicu va suporta începând de joi regimul de deţinut, transmite România TV.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. În acelaşi dosar, Marius Locic a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, în urmă cu două săptămâni, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei. În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.

În primă instanţă, Voicu fusese condamnat la cinci ani, dar judecătorii de la instanţa supremă i-au înăsprit pedeapsa. Totuşi, sentinţa este mai uşoară decât cea cerută de procurori, de nouă ani de închisoare.

Din cei 7 ani pe care Cătălin Voicu ar trebui să-i petreacă după gratii se va scădea perioada de un an şi patru luni petrecută deja în arest preventiv.