Procurorii cer 9 ani de închisoare pentru Cătălin Voicu. Avocaţii senatorului: Este INTERNAT

Procurorii au cerut 9 ani de închisoare pentru fostul senator Cătălin Voicu şi 6 ani pentru judecătorul Florin Costiniu. Cei de la DNA vor să-l trimită şi pe omul de afaceri Costel Căşuneanu după gratii pentru 4 ani, potrivit România TV. Cătălin Voicu nu s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, motivând că este internat la Spitalul Floreasca. Judecătorii au continuat procesul pentru că avocaţii lui Voicu nu au putut dovedi că fostul senator este internat.

RomaniaTV.net
22 apr. 2013, 07:05
Procurorii cer 9 ani de închisoare pentru Cătălin Voicu. Avocaţii senatorului: Este INTERNAT

Completul de cinci judecători a reluat luni dezbaterea recursurilor făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi de Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, condamnaţi în dosarul de corupţie la pedepse cu închisoarea, cu executare sau cu suspendare.

Procurorul DNA şi avocaţii susţin, la termenul de luni, pledoariile finale în dosarul de corupţie.

Potrivit Mediafax, procurorul a susţinut în faţa celor cinci judecători că instanţa de fond a aplicat în acest dosar pedepse prea blânde faţă de unii dintre inculpaţi. El a cerut instanţei să îl condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare, pentru că este exponentul cel mai de sus în acest caz.

Acesta a susţinut că Voicu trebuie condamnat la o pedeapsă mai aspră pentru modul în care a făcut faptele, având în vedere şi funcţia pe care acesta a avut-o, pentru atitudinea nesinceră şi modul disimulat şi conspirat în care a acţionat. Totodată, procurorul a arătat că Voicu a încercat influenţarea unui martor.

În cazul fostului judecător Florin Costiniu, procurorul DNA a cerut condamnarea la şase ani de închisoare cu executare, pentru că a primejduit prestigiul justiţiei. El a precizat că pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de instanţa de fond în cazul lui Costiniu este o condamnare prea blândă.

Înainte de pledoariile finale, avocaţii lui Cătălin Voicu au cerut instanţei să amâne judecarea cauzei pe motiv că acesta ar fi internat, luni, la Spitalul Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Totodată, avocaţii au prezentat instanţei şi mai multe documente medicale din care ar rezulta că Voicu a mai fost spitalizat şi zilele trecute, într-o clinică privată.

Fostul senator Cătălin Voicu trebuia să se prezinte luni la instanţa supremă pentru a fi audiat, întrucât la termenul anterior nu a putut da declaraţii pentru că i s-a făcut rău la instanţă, fiind transportat cu ambulanţa la spital.

Cătălin Voicu trebuia să fie audiat luni după ce la termenul precedent fostului senator i s-a făcut rău şi a fost transportat la spital. Tot luni ar fi trebuit să fie depuse şi înscrisuri cu titlu de probe şi să aibă loc pledoariile finale ale părţilor în recursul formulat de atât de inculpaţi, cât şi de procurori, faţă de hotărârea din acest caz luată anul trecut de un complet de trei judecători de la ICCJ.

În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la două pedepse pentru trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare. Voicu ar urma să execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecătorii au scăzut perioada în care a stat în arest preventiv, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.