Cătălin Botezatu, reclamat la Parchet şi CNA pentru relaţii sexuale cu o minoră

Cătălin Botezatu a fost reclamat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil pentru că a declarat, într-o emisiune de televiziune, că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, federaţia solicitând Ministerului Public, Direcţiei de Protecţie a Copilului şi CNA să ia măsuri, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 08:56
Cătălin Botezatu, reclamat la Parchet şi CNA pentru relaţii sexuale cu o minoră

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) a sesizat, joi, Ministerul Public, Direcţia Generală de Protecţie a Copilului şi Consiliul Naţional al Audivizualului în legătură cu afirmaţii făcute de Cătălin Botezatu în cadrul emisiunii, considerând că au fost promovate comportamente care contravin legii.

„Am făcut o sesizare la Protecţia Copilului, după ce am urmărit o emisiune la televizor. Am observat că a întreţine relaţii sexuale cu o minoră de 14 ani este o informaţie extrem de facil de livrat la televizor. Am sesizat autorităţile competente să vadă dacă este adevărat. A făcut declaraţia cu foarte mare seninătate, chiar eram cu fiul meu de 11 ani şi ne uitam la televizor. Este grav că se aruncă atât de uşor cu vorbe. Poate mai departe va spune că a fost o glumă, nici nu mă interesează dacă este adevărat sau nu, ci faptul că se poate afirma atât de uşor că ai întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Parchetul nu ar mai trebui să aibă nevoie de sesizarea noastră într-un asemenea caz, există şi instituţia autosesizării. Vom avea o şedinţă de Consiliu Director în care vom hotărî dacă vom sesiza şi autorităţile”, a declarat, la România TV, Bogdan Simion, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil.

Elena Tudor, director la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, a declarat că instituţia pe care o conduce va sesiza, de asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru a lua măsuri: „O să solicităm CNA să facă verificările de rigoare. Dezaprobăm astfel de comportamente pentru că televiziunea poate să facă rău copiilor. Vom solicita autorităţilor în drept să efectueze cercetările necesare”.

„Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC consideră că postul Antena 1 a încălcat legea difuzând, miercuri 18 aprilie 2012, emisiunea «Te pui cu blondele», în cadrul căreia au fost promovate comportamente care contravin legii, şi anume sexul cu o minoră. În cadrul emisiunii mai sus amintite, domnul Cătălin Botezatu a afirmat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani”, se arată într-un comunicat de presă al FONPC.

FONPC precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră cu vârsta mai mică de 15 ani constituie infracţiune.

„Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil sesizează autorităţile competente – CNA, Ministerul Public, Direcţia Generală Protecţia Copilului – în legǎturǎ cu afirmaţiile din cadrul emisiunii menţionate şi solicită acestora să acţioneze în consecinţă”, se mai arată în comunicat.

FONPC a fost înfiinţată în 1997 şi reuneşte aproximativ 100 de ONG-uri care activează în folosul copiilor şi al comunităţii.