Cătălin Botezatu, audiat la DIICOT în dosarul tablourilor furate din Olanda

Cătălin Botezatu a fost audiat luni seară la sediul DIICOT în dosarul tablourilor furate din Olanda, informează România TV. Designerul român a cerut o audienţă pentru a nu se mai face speculaţii despre implicarea sa în "Marele Jaf".

28 ian. 2013, 15:58
Cătălin Botezatu, audiat la DIICOT în dosarul tablourilor furate din Olanda

„Am cerut o audienţă tocmai să nu mai fiu hărţuit de presă. O să vedeţi!”, a declarat Cătălin Botezatu la intrarea în sediul DIICOT.

„Am incercat sa explic in modul cel mai civilizat posibil ca numele meu nu are nicio legatura cu acest scandal, ca nu sunt implicat in niciun fel in aceasta poveste, am rugat ca jurnalistii care scriu sa ceara informatii la organele de ancheta ca sa afle exact, daca eu, Catalin Botezatu, am ceva in comun cu aceasta poveste. Va rog din nou sa nu mai continuati sa ma denigrati cu buna stiinta invocand surse care nu exista, sa nu mai alaturati numele meu intr-o poveste in care nu sunt implicat in niciun fel pentru ca imi aduceti mari prejudicii de imagine”, a scris Cătălin Botezatu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012.  Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, numele designerului român ar apărea în dosarul privind furtul de tablouri din Olanda, însă acesta a negat orice implicare în dosarul furtului tablourilor din Olanda. Contactat de ROMÂNIATV.NET, Botezatu a declarat că nu este implicat în acest scandal şi nu ştie de unde a plecat această informaţie.