Cât plăteşte un moderator TV pentru un apartament de 120 de mp de la stat

Moderatorul de televiziune Florian Bichir stă cu chirie într-un apartament cu patru camere al RA-APPS-ului, pentru care plăteşte doar 570 lei pe lună. Guvernul a făcut publică lista persoanelor care stau cu chirie în locuinţele statului.

16 ian. 2013, 18:16
Cât plăteşte un moderator TV pentru un apartament de 120 de mp de la stat

Jurnalistul Florian Bichir locuieşte cu chirie într-un apartament al RA-APPS-ului, fiind membru al Colegiului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Apartamentul pentru care Bichir plăteşte suma de 570 de lei are aproape 120 de metri pătraţi, având patru camere şi una de serviciu.

Această informaţie vine în contextul în care Bichir a moderat în această după-amiază, la o televiziune de ştiri, o discuţie pe tema chiriilor de la RA-APPS, cu titlul „Nume grele în vile de lux, chirii lejere”.

Florian Bichir nu este singurul jurnalist care locuieşte într-o casă de la stat. Şi ziaristul Victor Ciutacu, dar şi moderatorul de televiziune Robert Turcescu au beneficiat de astfel de privilegii. 

Victor Ciutacu este chiriaşul unui apartament cu două camere în blocul P22C pe strada Petre Ispirescu, cartierul Rahova. Blocul de apartamente este deţinut de Primăria Municipiului Bucureşti, iar locuinţele sunt destinate închirierii oamenilor cu cazuri sociale, la preţuri mult mai mici.

Robert Turcescu deţine o vilă de lux în cartierul construit de ANL, în spatele complexului expoziţional Romexpo.