Cât costă să angajezi un ucigaş plătit, în România. Dezvăluiri în exclusivitate VIDEO

Un agent sub acoperire a dezvăluit la România TV preţul unui asasin profesionist, tocmit să înfăptuiască un omor sau să sperie pe cineva. De asemenea, el a vorbit şi depre preţul armelor pe piaţa neagră de la noi din ţară.

RomaniaTV.net
14 ian. 2013, 19:39
Cât costă să angajezi un ucigaş plătit, în România. Dezvăluiri în exclusivitate VIDEO

Tentativa de atentat de vineri, de la Piatra Neamţ, a readus în discuţie problema terorismului în România şi, mai mult, a asasinilor profesionişti. Deşi sintagma „ucigaş plătit” pare desprinsă din filme, aceste persoane există inclusiv în ţara noastră şi pot fi angajate să execute asasinate la comandă.

Un agent sub acoperire a vorbit în exclusivitate pentru emisiunea Ultima Oră, de la România TV, despre preţul unor astfel de ucigaşi şi modul în care se intră în contact cu aceştia. „Pentru a omorî pe cineva, preţul de plătit este între 8.000 şi 15.000 de euro. Dacă nu ai cunoştinţe în lumea interlopă e foarte greu să ajungi însă la un astfel de profesionist. Trebuie să ştii pe cineva, care la rândul său te recomandă unor oameni. Nu ajungi niciodată să vorbeşti direct cu omul care face treaba. Toată negocierea se face printr-un intermediar şi, oricum, băieţii te verifică inclusiv la poliţie. Au relaţii peste tot.

Dacă eşti curat, vă întâlniţi, discutaţi, la 15.000 de euro angajezi un profesionist. Vine şi face treaba, a dispărut, nu-l ştie nimeni. Normal, se găseşte şi la mai puţin de 15.000 de euro, vreun moldovean de-ăsta disperat, mort de foame. Mai sunt şi disperaţi de-ai noştri, dar pe ăştia nu-i folosesc grupările, fiindcă se sparg repede la poliţie”.

Există şi opţiunea de a angaja un astfel de profesionist pentru a face treburi mai „uşoare”, cum ar fi incendierea maşinii, ruperea unei mâini sau a unui picior, acţiuni menite să intimideze victima. „Ca să sperii pe cineva costă între 2.000 şi 5.000 de euro. Asta ar fi o atenţionare. Sistemul e acelaşi. Tot trebuie să cunoşti pe cineva din lumea lor, ca să te recomande, altfel n-ai nicio şansă„.

Referitor la modul în care se face rost de explozibil sau de muniţie, agentul sub acoperire a declarat la România TV: „Acel om care a făcut rost de atât de mult explozibil este sifonat repede. Nu mă refer doar la serviciile noastre. Şi alea de afară colaborează cu ale noastre şi se află repede. Cu atât mai mult cu cât a cumpărat un kilogram. La arme e mai uşor, faci rost de ele mult mai repede şi sunt şi mai ieftine. Maxim 1.000 de euro costă un pistol, cu tot cu muniţie. La banii ăştia iei un Glock, Beretta, Smith&Wesson. Un Makarov îl iei la 300-400 de euro„.