Castraveţii Farbio, RETRAŞI de pe piaţa din România. Află care este motivul

Cea mai mare organizaţie de producători, SC Hortifruct SRL, a anunţat că, începând cu 10 iulie, va începe retragerea de pe piaţă a 1.000 de tone de castraveţi Farbio, potrivit Ministerului Agriculturii.

15 iul. 2013, 07:41
Castraveţii Farbio, RETRAŞI de pe piaţa din România. Află care este motivul

SC Hortifruct SRL estimează a fi retrasă de pe piaţă o cantitate 1000 tone castraveţi din soiul Farbio. Data estimată de începere a măsurii este 10 iulie 2013.

Cantităţile de produse retrase sunt distribuite gratuit următoarelor categorii de beneficiari: asociaţii sau fundaţii care furnizează servicii sociale pentru diverse categorii de persoane aflate în risc de excluziune socială şi asigură masa beneficiarilor şi/sau derulează activităţi de preparare şi distribuire de hrană şi ajutoare alimentare; unităţi penitenciare, şcoli, instituţii publice de educaţie şi tabere de vacanţă pentru copii, precum şi către instituţii/unităţi/centre publice de asistenţă socială, care beneficiază de aceste cantităţi suplimentar faţă de cantităţile pe care le achiziţionează în mod obişnuit din aceste produse.

Organizaţia producătorilor spune că au recurs la acest lucru din cauza supraproducţiei şi, prin urmare, a preţului prea mic pe piaţă.

„Este vorba despre retrageri prevăzute în ordinul privind recunoaşterea a organizaţiilor de producători şi a grupurilor de producători în sectorul fructe şi legume. Este din cauza preţului mic, dar şi din alte motive pentru care se pot face retrageri de produse de pe piaţă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristian Rusu, preşedintele Hortifruct.