Casele de lux, din nou căutate. Apartamente de peste 3 milioane de euro, în Capitală

După câţiva ani grei, piaţa proprietăţilor imobiliare de lux este în creştere. Anunţurile care promovează apartamente de peste 500.000 de euro s-au înmulţit. De la 100 de astfel de anunţuri anul trecut, în această perioadă, s-a ajuns la aproape 200.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 06:24
Casele de lux, din nou căutate. Apartamente de peste 3 milioane de euro, în Capitală

Primul loc în clasamentul celor mai scumpe apartamente, întocmit de imobiliare.ro, este ocupat de un penthouse cu o suprafaţă de 562 metri pătraţi, din zona Şoseaua Nordului din Bucureşti. Apartamentul are nu mai puţin de 12 camere şi 6 băi şi este situat la etajul cinci, într-un complex rezidenţial. Pentru acest apartament, proprietarul cere 3,5 milioane euro.

Locul doi este ocupat tot de un penthouse, dar cu o suprafaţă de 303 mp utili, cu patru camere şi o terasă de 330 mp care include un jacuzzi pentru şase persoane. Apartamentul este situat la etajul patru într-un complex rezidenţial exclusivist finalizat în 2008, în pădurea Băneasa. Proprietarul vrea pentru el 3 milioane de euro.

Locul trei este ocupat de un alt apartament din nordul Bucureştiului, cu 13 camere, 8 băi şi 3 terase, situat la primul etaj al unui imobil din Pipera. Preţul cerut în acest caz este de 2,25 milioane euro. Locuinţa este complet mobilată şi utilată la standarde de lux.

Dealtfel, aproape 95% dintre cele mai scumpe apartamente din ţară se găsesc în Bucureşti şi în zonele limitrofe. Spre exemplu, cel mai scump apartament din afara Capitalei este în Braşov şi costă 700.000 de euro. Ocupă trei niveluri într-un imobil nou cu cinci etaje din centrul istoric al oraşului şi are şase camere, patru băi şi trei balcoane.