Prima REACŢIE a Casei Regale a României, după ARESTAREA principesei Irina

Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de principesa Irina a României, fiica sa, şi speră ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, aşa cum este legal şi moral, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Casei Regale.

RomaniaTV.net
16 aug. 2013, 08:26
Prima REACŢIE a Casei Regale a României, după ARESTAREA principesei Irina

”Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz. Majestatea Sa speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment”, afirmă sursa citată.

Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul său, John Wesley Walker, sunt acuzaţi că au organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din estul statului american Oregon, relatează joi Oregonlive.com şi Kval.com.

Poliţiştii federali i-au arestat joi pe John Wesley Walker, fost adjunct de şerif în ţinutul Coos, pe Irina Walker şi alte 16 persoane în Oregon şi Washington.

John Wesley Walker şi Irina Walker sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale.

Principesa Irina şi soţul său mai sunt inculpaţi, alături de alte 12 persoane, pentru încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin zece lupte ilegale de cocoşi între 1 aprilie 2012 şi 19 mai 2013.

„Luptele de cocoşi sunt ilegale, atât în conformitate cu legislaţia federală, cât şi cu legislaţiile tuturor celor 50 de state”, a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon. „Nu doar că sunt o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârşirea de alte fapte ilegale”, a adăugat procurorul.

Fiecare dintre capetele de acuzare prevede o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker riscă să-şi piardă şi ferma din Irrigon, în ţinutul Morrow, statul Oregon.

John Wesley Walker a lucrat pentru poliţia ţinutului Coos de la 1 august 1998 şi până la 30 iunie 2003, potrivit departamentului de resurse umane al ţinutului.