Casa preşedintelui PDL Caraş Severin, percheziţionată de DNA

Şeful PDL Caraş Severin, anchetat de DNA. Procurorii DNA au descins joi dimineaţă la casa lui Iancu Simion, primar al oraşului Oţelu Roşu, mai cunoscut ca "Simi". Iancu Simion este acuzat de fraudă cu bani europeni. În paralel, anchetatorii anticorupţie au descins şi la locuinţa şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Caraş Severin, Romică Anculia, dar şi la Lugoj la sediul unei firme unde acţionar este Tudor Jurj, informează pressalert.ro

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 07:33
Casa preşedintelui PDL Caraş Severin, percheziţionată de DNA

Poliţiştii de la DGA şi trupele speciale ale Jandarmeriei au bătut minute-n şir la poarta casei din Glimboca unde locuieşte şeful PDL Caraş Severin, Iancu Simion.

Din primele informaţii, investigaţia procurorilor DNA este legată de fraudarea subvenţiilor primite de la Comunitatea Europeană, ancheta fiind începută încă din toamna anului trecut. Legăturile dintre Anculia şi Jurj sunt vechi, într-un raport al Curţii de Conturi din 2008 constatându-se că Direcţia Agricolă, condusă atunci de Anculia, a încheiat patru contracte cu firma Rox impresa din Lugoj pentru lucrări de ameliorare în comuna Constantin Daicoviciu, fără a fi indicate exact suprafeţele. Ulterior, controlul a scos la iveală că s-au plătit banii, dar lucrările nu au fost efectute, plata fiind considerată ilegală.

Primarul din Oţelu Roşu, Iancu Simion, mai cunoscut ca „Simi” de la Oţelu, este membru al PD din 1993. Un adevărat personaj în Caraş Severin, „Simi” a fost primar al comunei Glimboca în perioada 1990 -2003, iar din 2004 este primarul oraşului Oţelu Roşu. Unul dintre „stâlpii” lui Frunzăverde, Iancu Simion a fost printre puţinii aleşi locali din Caraş Severin care nu l-au urmat, însă, pe cel supranumit „Ayatollah”-ul în PNL. Biroul Naţional Permanent al PDL l-a numit pe „Simi” în funcţia de preşedinte al organizaţiei Caraş Severin.

Romică Anculia este, de asemena, om de încredere de-al lui Sorin Frunzăverde. Anculia a fost în perioada 2000 – 2004 primar al comunei Teregova, iar după ce a fost învins pentru al doilea mandat s-a reorientat rapid. Cu sprijinul lui Frunzăverde a fost „uns” în 2005 şef al Direcţiei Agricole din Caraş Severin. În 2007 a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Agricol în grad de cavaler. Din 2009 a fost numit pe o altă funcţie cheie – director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Caraş Severin pe care o conduce până în prezent