Casa Albă se roagă pentru Nelson Mandela, aflat în stare critică

Casa Albă a declarat duminică faptul că gândurile şi rugăciunile sale se îndreaptă spre Nelson Mandela, în condiţiile în care fostul lider sud-african se află într-o stare critică, iar preşedintele Barack Obama se pregăteşte pentru o călătorie în Africa de Sud, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 iun. 2013, 05:22
Casa Albă se roagă pentru Nelson Mandela, aflat în stare critică

‘Am luat cunoştinţă de cele mai recente declaraţii ale guvernului sud-african cu privire la starea critică a fostului preşedinte Mandela’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Naţional de Securitate Caitlin Hayden. ‘Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre el, spre familia sa şi poporul sud-african’, a adăugat ea.

Barack Obama va începe miercuri un turneu în Africa în cursul căruia va merge în Senegal, Africa de Sud şi Tanzania. Preşedintele american urmează să se consulte cu familia lui Nelson Mandela pentru a decide dacă o eventuală întâlnire cu fostul preşedinte sud-african, în continuare spitalizat, va fi posibilă.

În momentul în care Barack Obama merge pentru prima dată în Africa de Sud în calitate de preşedinte al SUA, starea de sănătate fragilă a lui Mandela, 94 de ani, spitalizat de două săptămâni pentru o gravă infecţie pulmonară, face însă o astfel de întrevedere – foarte anticipată de mai mulţi ani – puţin probabilă, notează AFP.

Autorităţile sud-africane nu anunţaseră luni dimineaţă – 04:00 GMT – nicio nouă veste despre Nelson Mandela după ce cu o seară înainte preşedinţia a admis că starea sa era ‘critică’. Toată noaptea, posturile de radio şi de televiziune de informaţii au transmis comunicatul preşedinţiei, cel mai alarmant difuzat până acum cu privire la stare de sănătate a eroului luptei împotriva apartheidului. ‘Starea de sănătate a fostului preşedinte Nelson Mandela, care se află în continuare internat la Pretoria, a devenit critică’, a afirmat preşedinţia, făcând totodată apel ‘la naţiune şi la lume să se roage pentru el’.