Carnea procesată e cancerigenă

Cercetătorii suedezi au descoperit că există o legătură între cancerul de pancreas şi consumul zilnic de carne procesată de tipul mezelurilor şi cârnaţilor.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 14:02
Carnea procesată e cancerigenă

Specialiştii de la Karolinska Institute avertizează că 50 de grame în plus pe zi de carne roşie şi procesată de tipul mezelurilor, cârnaţilor şi altor preparate asemănătoare măreşte riscul apariţiei cancerului de pancreas cu 19%, iar pentru un consum suplimentar de 100 de grame, riscul creăte la 38%, informează BBC online.

Coordonatoarea studiului, profesorul Susanna Larsson afirmă că nu s-a descoperit deocamdată vreo legătură între consumul de carne roşie şi procesată şi alte tipuri de cancer. Studiile anterioare au legat consumul de carne roşie şi procesată şi de aparţia cancerului la colon.

Studiul specialiătilor suedezi a fost făcut pe 6.643 de pacienţi bolnavi de cancer de pancreas. Rezultatele studiului lor au fost publicate în British Journal of Cancer. Specialiştii recomandă un consum de carne roşie procesată nu mai mare de 70 de grame pe zi.