Capsula Dragon care a fost lansată spre Staţia Spaţială Internaţională are probleme tehnice

Capsula Dragon, a companiei americane private SpaceX, a fost lansată, vineri, de la Baza Cape Canaveral, dar se confruntă cu dificultăţi tehnice în drumul spre Staţia Spaţială Internaţională.

01 mart. 2013, 21:45
Capsula Dragon care a fost lansată spre Staţia Spaţială Internaţională are probleme tehnice

Capsula Dragon a fost lansată cu o rachetă de tip Falcon 9, la ora locală 10:00 (17:00, ora României) şi  a ajuns pe orbita terestră, desprinzându-se de rachetă aşa cum fusese programată, informează Fox News.

Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a transmis pe Twitter că, la nouă minute după lansare, imediat după desprinderea de rachetă, a apărut o problemă la reactoarele capsulei.Trei din cele patru motoare nu funcţionează.  Controlorii de zbor încearcă să pornească încă un motor, capsula putând fi dirijată cu precizie cu două motoare.

Defecţiunea este cauzată de sistemul computerizat central care asigură funcţionarea motoarelor, iar panourile solare ale capsulei au fost deschise, astfel că vehiculul spaţial fără oameni la bord poate reîncărca bateriile şi poate avea în continuare autonomie de electricitate.