Capitala are personal calificat la clasa pregătitoare

Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞMB, Marian Banu, personalul care predă în Bucureşti la clasa pregătitoare este calificat, resursa umană fiind asigurată în Capitală în proporţie de sută la sută.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 09:28
Capitala are personal calificat la clasa pregătitoare

În ceea ce priveşte mobilierul nou achiziţionat, acesta a fost asigurat în proporţie de 90 la sută, a arătat Banu, potrivit agerpres.ro. Marian Banu a spus că toate clasele pregătitoare în Bucureşti au mobilierul necesar pentru elevii proprii, întrucât şcolile au împrumutat în unele cazuri mobilier de la grădiniţe până când vor sosi noile dotări.

Secretarul de stat în MECTS Stelian Fedorca a precizat că 8.714 cadre didactice au urmat cursuri de formare pentru clasa pregătitoare şi învăţământul primar, prin intermediul unui proiect european.

Potrivit unui centralizator al MECTS, peste 10.000 au fost înscrişi la clasa pregătitoare în Capitală, pentru aceştia fiind formate 435 de clase, dintre care cinci la învăţământul special.

Măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar a intrat în vigoare începând cu anul şcolar 2012-2013, potrivit dispoziţiilor finale din Legea Educaţiei Naţionale. Guvernul Ungureanu a aprobat în luna aprilie suplimentarea cu 10 milioane de lei a bugetului Ministerului Educaţiei pentru clasa pregătitoare. Cabinetul Ponta a mai alocat ulterior 23 de milioane de lei pentru dotarea sălilor pentru clasa pregătitoare.