Candidaţii PPDD, obligaţi să semneze un contract: Dacă pleacă din partid, plătesc 2 milioane de euro

Candidaţii PPDD la alegerile parlamentare sunt obligaţi să semneze un "contract", înainte de a intra în cursa electorală, prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care vor migra la un alt partid, scrie gandul.info.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 14:23
Candidaţii PPDD, obligaţi să semneze un contract: Dacă pleacă din partid, plătesc 2 milioane de euro

Secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu a declarat pentru Gândul că toţi candidaţii PPDD sunt obligaţi să semneze „contractul”. „Suma a fost stabilită mai mult simbolic. Nu a existat o analiză pentru această sumă. Am primit această propunere din teritoriu şi cei din teritoriu ne-au spus că puteam pune orice sumă şi 20 de milioane de euro. Niciunul din cei care candidează nu iau în calcul că vor părăsi echipa după alegeri. Este un gest moral, un gest de ataşament faţă de partid”, a explicat Liviu Neagu.

Avocatul PPDD, Daniel Fenechiu, a explicat că, în momentul în care un parlamentar PPDD va migra la un alt partid, atunci clauza de sancţiune de 2 milioane de euro devine activă, iar sancţiunile pactului comisoriu intră în vigoare fără intervenţia instanţei.

Liliana Mincă, fost membru PC, UNPR şi proaspăt candidat al PPDD la parlamentare în Botoşani spune că a semnat deja acest pact. „Este o convenţie pentru toţi candidaţii PPDD care este foarte clară. Atunci când ieşi parlamentar din partea PPDD nu poţi să trădezi partidul decât dacă achiţi o sumă prevăzută de partid. Există şi o demisie în alb pentru toţi cei care vor să migreze. Nimeni însă de la PPDD nu va migra. Vă garantez eu. Mie nici prin cap nu îmi trece să plec”, a spus Liliana Mincă.

Marius Necula, senator ales pe listele PDL şi proaspăt înregimentat la PPDD, spune însă că un astfel de pact nu poate suprascrie Constituţia. „Constituţional, poţi să treci de la un partid la altul fără probleme indiferent de ce clauze semnezi”, a declarat Necula.