LISTA CANDIDAŢILOR PNL pentru ALEGERILE PARLAMENTARE 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, vineri, o parte dintre candidaţii PNL pentru alegerile parlamentare, precizând că foştii premieri Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ciorbea vor candida în Bucureşti, iar Petre Roman şi Ioan Ghişe, "unul dintre cei mai buni parlamentari", în Braşov. VEZI LISTA CANDIDAŢILOR PNL pentru ALEGERILE PARLAMENTARE 2012

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 16:21
LISTA CANDIDAŢILOR PNL pentru ALEGERILE PARLAMENTARE 2012

Preşedintele PNL a precizat că dintre nominalizările de candidaţi ale filialei Sector 1 au rămas Călin Popescu Tăriceanu (Senat), Ludovic Orban (Camera Deputaţilor), Diana Tuşa (Camera Deputaţilor). Totuşi, în Sectorul 1 a fost înlocuit Cristian Dumitrescu cu Vlad Nistor.

De asemenea, Sorin Roşca Stănescu este candidatul PNL pentru un colegiu senatorial în Dâmboviţa, iar Victor Ciorbea va intra în cursă pentru un mandat de deputat în Sectorul 2.

Totodată, fostul premier Petre Roman este susţinut pentru un mandat de deputat în Braşov, în acelaşi judeţ candidând şi senatorul Ioan Ghişe pentru un nou mandat.

„PNL îl consideră pe senatorul Ioan Ghişe unul dintre cei mai buni parlamentari ai săi şi exprimând cu curaj, cu consecvenţă chiar şi în formele sale de protest lucruri pe care le susţinem şi noi toţi liberalii ceilalţi. Până la urmă, prezenţa domnului senator Ioan Ghişe a fost decisă de Consiliul Naţional şi a fost acceptată şi de preşedintele organizaţiei judeţene Braşov, domnul Căncescu, care iniţial avusese rezerve în legătură cu această chestiune”, a ţinut să precizeze Antonescu.

Liderul PNL a anunţat că printre cei care au fost în alte partide şi vor candida pentru un nou mandat de parlamentar din partea PNL se numără senatorul Ovidiu Marian, care va candida în Arad, contracandidat al lui Mihai Răzvan Ungrureanu (ARD), Mihaela Popa, la Iaşi, pentru un mandat de deputat, Călin Potor, în Alba, Octavian Bot, în Bucureşti, Iosif Secăşan, în Caraş-Severin şi Dumitru Pardău, în Suceava.

Antonescu a precizat că Honorius Prigoană nu se regăseşte pe listele PNL de candidaţi la parlamentare, fiind şi cazul unor parlamentari în funcţie care nu mai sunt susţinuţi de partid sau nu mai doresc să candideze: Minerva Boitan, Cristian Ţopescu, Gheorghe Gabor şi Viorel Buda.

„Sperăm să avem cel puţin o treime din corpul parlamentar liberal alcătuit din oameni care nu au mai fost în Parlament, în aşa fel încât să putem construi un grup liberal cu o forţă ca număr, dar şi din punct de vedere al calităţii, fără precedent în perioada de după 1990, aceasta este ţinta noastră”, a mai susţinut liderul PNL.