Când şi în ce condiţii ar demisiona Traian Băsescu

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că un acord al Opoziţiei cu Puterea privind revizuirea rapidă a Constituţiei, în sensul instituirii unui Parlament unicameral, cu maxim 300 de membri, şi scurtarea mandatului prezidenţial la 4 ani l-ar face pe şeful statului să demisioneze astfel încât alegerile parlamentare să aibă loc simultan cu cele prezidenţiale la începutul lui 2013.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 10:17
Când şi în ce condiţii ar demisiona Traian Băsescu

În cadrul unei emisiuni România TV, Sebastian Lăzăroiu a estimat că Traian Băsescu ar fi de acord să-şi scurteze mandatul cu un an. Astfel, şeful statului ar fi consecvent unei oferte mai vechi pe care a făcut-o opoziţiei.

„Totul depinde de opoziţie. Putem avea prezidenţiale anticipate dacă USL e de acord să modifice Constituţia repede şi să reducă mandatul preşedintelui la 4 ani”, a declarat Lăzăroiu în cadrul emisiunii NewsDesk.

În această eventualitate, preşedintele ar urma să demisioneze la sfârşitul acestui an, iar la începutul lui 2013 ar trebui organizate simultan alegeri parlamentare şi prezidenţiale, a explicat Sebastian Lăzăroiu.

Lăzăroiu crede că PDL l-ar putea propune drept candidat la aceste alegeri prezidenţiale anticipate pe actualul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu.

„E o variantă, mai ales dacă ne uităm la ultimele sondaje: e cel mai bine plasat din toţi liderii politici care au o ambiţie politică”, a mai spus Lăzăroiu.