Câmpeanu: Nu cred că poporul român îl va vota pe Antonescu preşedinte

Senatorul Radu Câmpeanu a declarat că nu crede că electoratul îl va vota ca preşedinte pe Crin Antonescu, informează ziare.com. Fostul preşedinte al PNL susţine că, după mandatele de preşedinte ale lui Traian Băsescu, românii îşi doresc un preşedinte cu prestanţă şi echilibru, unul care să aibă măcar 55 de ani.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 10:06
Câmpeanu: Nu cred că poporul român îl va vota pe Antonescu preşedinte

„Nu ştiu dacă poporul român îl va vota, nu ştiu. Dar nu cred că îl va vota. Mai ales după experienţa cu Traian Băsescu, nu vor vota un om care nu are prestanţa necesară, echilibrul necesar adus totuşi, trebuie să recunoaştem, de o anumită vârstă. Nu devii preşedintele unei ţări dacă n-ai depăşit cel puţin 55 de ani”, a spus Radu Câmpeanu.

De altfel, Câmpeanu crede că politicienilor de astăzi le lipseşte autoritatea morală a celor care au făcut politică în România interbelică.

„Nu văd oameni de mare autoritate morală, cu inteligenţa politică necesară, cea a oamenilor politici din trecut, care se sprijinea pe o cultură foarte serioasă. Nu văd astfel de oameni astăzi, poate se vor naşte, poate sunt încă prea tineri şi nu au apărut pe scena politică sau nu au cum să ajungă în vârf”, a apreciat seniorul liberal.

Acesta a reiterat faptul că susţine suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte arătând că disputa pe tema reprezentării la Consiliul European pe care o are cu „bietul Victor Ponta” demonstrează că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile. „Suspendarea lui Traian Băsescu este o propunere care trebuie gândită bine şi pusă în aplicare (…) Domnul Băsescu îşi depăşeşte atribuţiunile cu o naturaleţe extraordinară pentru că aşa crede că trebuie făcut”, a conchis Câmpeanu.