Alegeri parlamentare 2012: Clipuri electorale ridicole cu bebeluşi şi motanul încălţat VIDEO

Umorul involuntar s-a născut în campaniile electorale. Candidaţii la Parlament din acest an o dovedesc din plin, cu spoturi electorale hilare. Campion e un candidat din Mehedinţi, care se dă drept motanul încălţat.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 11:15
Alegeri parlamentare 2012: Clipuri electorale ridicole cu bebeluşi şi motanul încălţat VIDEO

Candidatul ARD din colegiul 2 Senat Mehedinţi este vlăstar al familiei Mîţu şi s-a gândit să folosească neobişnuitul nume în avantajul său. Astfel, unul din clipurile sale foloseşte imagini cu motanul din filmul „Shrek”. „Credeai ca Mîţu poate fi înfrânt? Dacă ai nevoie de cineva care să te apere, îţi spun că Mîţu se întoarce”, se aude vocea candidatului în timp ce imaginile prezintă varianta cu blană a lui Zorro.

Candidată pentru deputăţie în Caraş-Severin, Valeria Schelean, a devenit mai întâi cunoscută datorită relaţiei avută cu milionarul Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român. Idila s-a finalizat prin apariţia unei fetiţe, pe care Gruia nu a recunoscut-o. Totul s-a terminat la tribunal.

După ce s-a lămurit cum stă treaba cu milionarii, Schelean s-a decis să ia partea omului sărac, dovadă fiind clipul cu care se prezintă în campanie. Protagoniştii sunt oameni săraci, copleşiţi de griji şi de muncă grea, pe care Schelean îi îndeamnă matern „Eliberează-te”. Problema e că actorii sunt absolut lipsiţi de talent, grimasele prin care încearcă să-şi exprime tragediile personale fiind de un comic nebun, nemaiîntâlnit pe la noi de la Puiu Călinescu sau de la Jean Constantin pe vremea când îl interpreta pe Ismail în „Toate pânzele sus”.

Un alt candidat, Văcariu Verginel apare în clip în sala de plen a Camerei Deputaţilor. A fost atât de emoţionat că şi-a greşit singur numele. „Sunt o persoană omenoasă, obiectivă. Sunt candidat şi ştiu ce trebuie să fac. Votaţi Văcariul Verginel„, cu tonul unui şcolar care recită lecţia pe care a tocit-o, dar fără să o înţeleagă prea bine

Pasiunea politicienilor de a poza lângă copii în campanie e ironizată într-un clip electoral al UDMR, în care candidatul instruieşte un bebeluş cum să apară „spontan” la un miting electoral.

Campania electorală nu stă mai bine nici la categoria sloganuri, inspirate de vorbe de duh, versuri din melodii populare, traduceri neinspirate ale unor reclame celebre. 

Gheorghe Udrişte, candidat ARD în sectorul 6, s-a inspirat pentru sloganul de campanie din propriul CV. Fost director la Metrorex, el s-a gândit că cel mai bine l-ar reprezenta sloganul: „Udrişte, Omul Metrou!„.

Campania electorală a început vineri, 9 noiembrie şi se va încheia pe 8 decembrie, ora 7.00. În acest interval, vor concura pentru favorurile electoratului 2.308 de candidaţi pentru cele 452 de posturi de parlamentari (315 în Camera Deputaţilor şi 137 în Senat). Acestora li se vor adăuga 18 deputaţi care reprezintă organizaţiile minorităţilor naţionale, care vor concura şi ei în alegeri, dar sunt aleşi la nivel naţional dacă obţin un număr minim de voturi.