Campania Free Gigi, faza semnăturilor. Se cere graţierea lui Becali şi demisia ministrului Justiţiei

Susţinătorii lui Gigi Becali au lansat online o petiţie de susţinere a patronului Stelei şi anunţă că în momentul în care vor strânge 10.000 de semnături o vor înainta Preşedinţiei, Guvernului şi Ministerului Justiţiei, pentru ca patronul Stelei să fie graţiat. Deocamdată numărul semnatarilor abia a ajuns la 5.000.

24 mai 2013, 06:08
Campania Free Gigi, faza semnăturilor. Se cere graţierea lui Becali şi demisia ministrului Justiţiei

Condamnarea lui Gigi Becali la trei ani de închisoare a împărţit în două tabăra suporterilor stelişti, nucleul dur al galeriei, care îl contestă de ani de zile pe patronul roş-albaştrilor, nesfiindu-se să considere „trei ani de libertate” pentru Steaua, perioada pe care Becali o va petrece în detenţie. Mai mult, campania „Free Gigi”, desfăşurată în primăvara lui 2009, face acum trimitere la anii pe care Becali îi va petrece în spatele gratiilor, fiind transformată pe reţelele de socializare în „Three Gigi”.

Susţinătorii patronului Stelei merg însă până în pânzele albe să-l vadă cât mai repede liber pe acesta şi fac toate demersurile pentru graţierea sa. Deocamdată sunt încă în faza de semnături şi au lansat pe internet o petiţie, „Gigi Becali liber”, al cărei text este următorul: „Noi, cetăţeni ai României, ne declarăm profund dezamăgiţi de abuzurile puterii asupra unui cetăţean al României şi solicităm eliberarea domnului George Becali din arestul Poliţiei Capitalei şi retragerea acuzaţiilor în cel mai scurt timp posibil. Ca cetăţeni ai acestui stat nu putem rămâne impasibili atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate. Reţineţi că instituţiile pe care le conduceţi sunt susţinute din banii fiecăruia dintre noi şi considerăm bătaie de joc modul în care domnul George Becali a fost condamnat. Cetăţeni ai României, trebuie să rămâneti solidari cu domnul George Becali şi să-l susţineţi prin semnarea acestei petiţii”.

O parte a solicitărilor a fost împlinită, Becali părăsind arestul Poliţiei Capitalei, însă a fost transferat de luni la Penitenciarul Rahova, pentru a-şi ispăşi pedeapsa. De remarcat însă că demersul iniţiat nu se bucură de o prea mare susţinere publică, în patru zile abia atingându-se numărul de 5.000 de semnături.

Într-un mail trimis pe adresa ROMÂNIATV.NET, iniţiatorul petiţiei anunţă paşii pe care intenţionează să-i urmeze: „În momentul în care se vor strange 10.000 de semnături voi înainta petiţia către Preşedintele României, către Prim-Ministrul României, către Ministrul Justiţiei şi către Chestorul Poliţiei. În numele celor care au semnat voi cere graţierea de urgenţă a domnului George Becali, cât şi demisia ministrului Justiţiei„.

Citeşte şi Gigi Becali cere întreruperea detenţiei pentru că e singurul întreţinător al familiei