Campania antiromâni continuă în presa britanică. Englezii se tem că românii vor invada Anglia

Tabloidul Daily Mail atrage atenţia că peste un sfert de milion de bulgari şi români au emigrat în Marea Britanie în ultimii cinci ani. Şi avertizează că, după deschiderea pieţei muncii, numărul nou-veniţilor s-ar putea dubla. Între timp, Daily Star a realizat o anchetă în rândul prostitualelor românce, care nu vor deschiderea graniţelor.

03 mart. 2013, 07:33
Campania antiromâni continuă în presa britanică. Englezii se tem că românii vor invada Anglia

Daily Mail scrie că, din 2007 până în 2012, peste 260.000 de români şi bulgari au primit permise de muncă în Marea Britanie. Circa jumătate dintre ei au lucrat ca muncitori sezonieri în agricultură, iar restul au obţinut posturi permanente. În total, peste 175.000 de imigranţi din ţara noastră şi cea vecină au primit dreptul la ajutoare sociale, în caz de nevoie.

În aceste condiţii, cu siguranţă numărul românilor şi bulgarilor care vor încerca să se mute în Regat va creşte considerabil din 2014, când vor fi ridicate restricţiile de pe piaţa muncii, scrie Daily Mail, citat de România TV. Un parlamentar conservator citat de publicaţie a vorbit chiar de circa 500.000 de imigranţi şi a atras atenţia că Londra nu va putea face faţă.

CITEŞTE: Ponta îndeamnă Marea Britanie să nu se teamă de o „invazie” de imigranţi români: Vor fi prea ocupaţi

Între timp, Daily Star scrie că cei care se opun ridicării restricţiilor au primit ajutor de unde nici nu se aşteptau. Mai exact din partea prostituatelor românce de la Londra. Ele se tem că vor fi nevoite să scadă tarifele din cauza concurenţei făcute de conaţionale. În plus, femeile sunt îngrijorate că nu vor mai fi în siguranţă, din cauza infractorilor români care vor intra în Marea Britanie.