Camerista violată de fostul director al FMI face valuri în presa franceză acuzată de rasism

Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA), care reglementează activitatea posturilor de televiziune şi radio în Franţa, a somat miercuri radioul RMC pentru "comentarii insultătoare, misogine, cu conotaţie rasistă şi care atentează la demnitatea persoanei" faţă de camerista Nafissatou Diallo, implicată în scandalul DSK.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 16:05
Camerista violată de fostul director al FMI face valuri în presa franceză acuzată de rasism

Camerista de origine guineeană Nafissatou Diallo ar fi primit, conform presei franceze, 1,5 milioane de dolari din partea fostului director general al FMI, Dominique Strauss Kahn, pe care l-a acuzat că a agresat-o sexual, în mai 2011, într-o cameră de hotel din New Yok.

Acordul financiar confidenţial a fost încheiat în decembrie în Statele Unite.

„Mă întreb, este oribil să spun, dacă acesta nu este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat”, a comentat, la 21 ianuarie, pentru postul de radio RMC prezentatoarea Sophie de Menton.

Un alt comentator de la postul de radio RMC, Franck Tanguy, a afirmat că tânăra nu avea „nimic al ei”.

„Regret această frază, dar în niciun caz ea nu este misogină, rasistă sau insultătoare”, a apreciat Sophie de Menton.

Somaţia este al doilea nivel de avertisment dat de CSA. În caz de recidivă, CSA poate decide, în situaţii foarte rare, sancţiuni, ca suspendarea unei părţi de publicitate sau o amendă care poate merge până la 3% din cifra de af