Călin Nistor, propus în funcţia de procuror şef adjunct al DNA, intervievat joi de CSM

Călin Nistor, propus în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, îşi prezintă joi proiectul de management şi va răspunde întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

RomaniaTV.net
22 mai 2013, 15:31
Călin Nistor, propus în funcţia de procuror şef adjunct al DNA, intervievat joi de CSM

Proiectul de management al lui Călin Nistor a fost în dezbatere publică, iar candidatura acestuia a fost verificată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), miercuri fiind analizate rezultatele acestui demers.

Călin Nistor îşi va prezenta proiectul de management joi, de la ora 8.00, apoi va răspunde întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii va trimite vineri Ministerului Justiţiei avizul pentru Călin Nistor.

Procurorul Călin Nistor a asigurat interimatul la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 11 martie până în 15 mai, când funcţia a fost preluată de Laura Codruţa Kovesi.

Nistor a fost propus în funcţia de adjunct al şefului DNA în 26 aprilie, de către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Ministerul Justiţiei arăta că procurorul Călin Nistor a fost propus în funcţia de adjunct al şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie întrucât a lucrat neîntrerupt în DNA din 2006, are o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială şi cunoaşte problematica instituţiei, fiind asigurată astfel continuitatea în activitatea instituţiei.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi adjuncţii acestuia sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Şeful statului poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere din Ministerul Public.

Călin Nistor şi Carmen Gâlcă sunt în prezent procurori şefi adjuncţi ai DNA, aceştia fiind delegaţi în funcţii.

Carmen Gâlcă, care ocupă din 2005 funcţia de procuror şef adjunct al CSM, a cerut recent CSM eliberarea din funcţie prin pensionare. Plenul CSM a amânat în 15 mai discutarea cererii de pensionare a lui Carmen Gâlcă, la solicitarea acesteia.