Calea Victoriei va fi REORGANIZATĂ. Mai mult spaţiu pentru pietoni şi piste pentru biciclişti FOTO

Calea Victoriei va căpăta o nouă înfăţişare odată cu desfiinţarea unei benzi de circulaţie, lărgirea trotuarelor şi trasarea pe carosabil a pistelor pentru biciclişti. Aceste obiective fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Capitalei şi vor deveni realitate începând cu anul acesta, potrivit reprezentanţilor Primăriei Generale.

30 iul. 2013, 09:04

Şoferii care circulă pe Calea Victoriei vor rămâne în curând fără o bandă de circulaţie, în favoarea pietonilor, aceasta urmând să fie folosită pentru lărgirea în mod egal a trotuarelor. Şi bicicliştii vor beneficia de noi piste de circulaţie care urmează să fie trasate pe carosabil.

„Piaţa Victoriei vine cu un nou concept de zonă centrală, cu spaţii pietonale şi spaţii publice. Vrem să realizăm nişte trasee care să pună în valoare frumuseţile Bucureştiului. Vor rămâne doar două benzi de circulaţie, se vor lărgi trotuarele şi se vor face două benzi mari de biciclete”, a explicat Ioan Dedu, directorul Direcţiei de Infrastructură din Primăria Capitalei, pentru ROMÂNIATV.NET.

CITEŞTE ŞI Încep lucrările la TREI PASAJE importante din Capitală. Află ce zone se vor transforma în şantiere

Schimbările propuse de PIDU pentru Calea Victoriei se vor realiza pe segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi intersecţia cu bulevardul Regina Elisabeta, segment în care maşinile vor circula doar pe două benzi. Având în vedere că strada este intens circulată, lucrările de reorganizare a acesteia nu vor începe până ce Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus, care va reprezenta o alternativă pentru şoferi la Calea Victoriei, nu va fi dat în folosinţă.

Lucrările ar fi trebuit să înceapă în vara lui 2013, însă edilul Capitalei a dat de înţeles că nu vrea să demareze proiectul până nu îi convinge pe proprietarii imobilelor de pe Calea Victoriei să-şi deschidă spaţii comerciale pentru a face zona mai atractivă.

„În momentul în care am partea comercială la dispoziţie, în sensul că trebuie să determinăm proprietarii de imobile să-şi deschidă restaurante, baruri o să închid circulaţia, mai ales că este gata Berzei-Buzeşti şi va exista alternativă pentru maşini. Momentan, multe spaţii stau închise sau cu „de închiriat” pe ele”, a declarat Sorin Oprescu.

CITEŞTE ŞI Pasajul Rutier din Piaţa Presei Libere, criticat dur de ONG-uri: „Un genocid, inutil şi costisitor”

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care îşi propune prioritizarea circulaţiei pietonale în Capitală. Pentru reorganizarea Căii Victoriei, Primăria Capitalei va cheltui circa nouă milioane de euro.