CAFEAUA, beneficii pentru sănătatea ta

Te-ai gândit vreodată la cana ta zilnică de cafea ca la un elixir de sănătate şi nu doar ca la o sursă de plăcere şi energie? Probabil că nu o dată ţi-a trecut prin cap să te laşi de acest "viciu" care îţi creşte tensiunea arterială, favorizează apariţia celulitei şi, pe deasupra, îţi mai şi îngălbeneşte dinţii, asa cum ni s-a spus. Veşti bune: cafeaua este un aliat pentru sănătatea ta.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 20:17
CAFEAUA, beneficii pentru sănătatea ta

Cafeaua protejeaza de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi si ciroza hepatica. Se pare ca, gratie pasiunii noastre pentru cafea, suntem protejati de Parkinson in proportie de 80%, de ciroza hepatica 80%, de pietrele la rinichi 50% si de cancerul de colon in proportie de 25%.

Cafeaua calmeaza durerile de cap. Exista dovezi ca o doza moderata de cafea poate scoate un pacient dintr-o criza acuta de astm, atunci cand nu are medicatia la indemana, calmeaza durerile de cap mai eficient decat pilulele obisnuite, imbunatateste performantele atletice (stimuland musculatura sa produca contractii mai puternice), ajuta la mentinerea greutatii si previne apariția cariilor dentare.

Antioxidantii din cafea fac minuni. Exista studii care leaga anumite beneficii (protectia anti-Parkinson, performantele atletice, cresterea capacitatilor intelectuale) de continutul ridicat de cofeina, dar altele se datoreaza antioxidantilor din compozitie, care protejeaza celulele si au un efect antiinflamator puternic. De asemenea, cafeaua contine substante ce reduc concentratia de glucoza din sange, protejeaza celulele si au efect antiinflamator si antireumatic.

Cafeaua stimuleaza glandele salivare. Simti ca uneori ti se usuca gura (termenul medical pentru acest sindrom este xerostomie), ca si cand ai fi vorbit prea mult sau ai fi luat un antibiotic amar? Ei bine, ca sa scapi de acest necaz, cercetatorii polonezi te sfatuiesc sa bei un cappuccino! “Dupa cinci minute de la ingerarea a 150 gramede cappuccino, este stimulata secretia salivara si sunt imbunatatite dictia si functiile vorbirii. Acest efect benefic se mentine intre 30 de minute si patru ore”, spun cercetatorii.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro