Căderea părului: Cauze şi tratament

Nu de puţine ori rămânem dezamăgite când observăm că în perie se aglomerează fire de păr rupte după fiecare pieptănare.

RomaniaTV.net
11 mai 2013, 10:21
Căderea părului: Cauze şi tratament

Pe langa faptul ca un par fragil, care cade in cantitati anormal de mari este inestetic, daca iti cade parul inseamna ca intreg organismul tau nu este in echilibru.

Insa, daca pana acum au existat diverse teorii legate de motivele caderii parului, o noua ipoteza apare la orizont.

Asadar, pana acum caderea parului a fost pusa pe seama produselor necorespunzatoare de ingrijire, a stresului sau a spalatului prea des. Insa, aceste motive sunt doar minore si se pare ca, potrivit ultimelor studii, parul cade mai ales din cauza carentei de zinc din organism.

De-a lungul anilor, au fost efectuate multe teste pentru a gasi un raspuns plauzibil pentru caderea parului si se pare ca lipsa zincului din organism este principala cauza a degradarii si ruperii firului de par, chiar de la radacina.

De ce ajuta zincul

Zincul este unul dintre cele mai importante nutriente pentru organism. El are un rol foarte important, avand in vedere ca regleaza nivelurile hormonale si ajuta foarte mult la dezvoltarea celulelor. Totodata, zincul este principalul responsabil pentru folosirea si dozarea corespunzatoare a proteinelor din organism.

Asadar, o carenta de zinc da peste cap dezvoltarea celulara si repartizarea proteica din corp, ducand implicit la o servire insuficienta de nutrienti pentru firele de par.

Continuarea pe Lyla.ro.