Cabanele lui Ceauşescu, pline de turişti de Sărbători VIDEO

Crăciun în cabanele lui Ceauşescu din Harghita. Camerele au fost ocupate în totalitate pentru sărbători. Turiştii aleg cabanele atât pentru peisaj, cât şi pentru ocazia de a se distra acolo unde doar dictatorii se bucurau până la Revoluţie.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 13:00
Cabanele lui Ceauşescu, pline de turişti de Sărbători VIDEO

Perla cabanelor de vânătoare din Harghita este „Ivo”, situată în apropierea localităţii Zetea. Drumul este bun, iar odată ajuns, turistul pătrunde într-o lume de poveste. Aceasta era cabana unde cuplul Ceauşescu se refugia toamna pentru a vâna.

„Această cabană a fost construită în anii ’70. Este o construcţie din lemn, cu izolaţie destul de slabă. Era făcută pentru sezonul de toamnă. Acum, este preferată pentru faptul că era a lui Ceauşescu. Mulţi oameni sunt curioşi să vadă unde dormea, unde mânca Ceauşescu”, a spus şeful Ocolului Silvic Homoros, Ioan Bănucu.

Interesul turiştilor creşte pe măsură ce angajaţii le povestesc secrete din viaţa dictatorului.

Pentru acest Crăciun, cele 11 cabane din judeţ au fost ocupate în totalitate. „Avem rezervări făcute încă din iunie-iulie şi o parte din septembrie pentru Revelion”, a spus directoul Direcţiei Silvice Harghita, Szabo Istvan.

Chiar dacă sunt situate pe vârf de munte, cabanele beneficiază de toate facilităţile. Sunt clasificate la trei margarete, iar tariful este de 150 lei pe noapte, în cameră dublă.