C.T. Popescu: Băsescu trăieşte într-o realitate paralelă, precum Ceauşescu în 1989

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, la Romania TV, că discursul preşedintelui Băsescu de la învestirea noului ministru de Externe arată că şeful statului pierde contactul cu realitatea şi cu adevăratele motive care au generat manifestările din stradă.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 17:53
C.T. Popescu: Băsescu trăieşte într-o realitate paralelă, precum Ceauşescu în 1989

Traian Băsescu trăieşte într-o realitate paralelă, precum Nicolae Ceauşescu în 1989. Este incredibil cum poate să mizeze pe acuze la adresa unui bătrân bolnav care abia a ieşit din spital, Ion Iliescu. Ce influenţă mai are Iliescu?, ajungând la o referire la adresa lui Dan Voiculescu… Aşa făcea Nicolae Ceauşescu în toamna lui 1989, când a dat liber la activişti să vorbească despre ocuparea Basarabiei de către sovietici”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în cadrul unei intervenţii telefonice.

Jurnalistul crede că mesajul preşedintelui va trece pe lângă protestatari deoarece nu răspunde problemelor lor actuale legate de nivelul de trai. „Pe cei din stradă îi interesează Dan Voiculescu sau Ion Iliescu? Pe cine mai interesează asemenea chestiuni prăfuite?„, s-a întrebat CTP, referindu-se la invocarea de către preşedinte a mişcărilor de stradă de la începutul anilor ’90 şi a mineriadelor.

Popescu susţine că şeful statului se arată incapabil să dea un mesaj adecvat situaţiei. „Nu mai are ce să spună. Se agaţă cu disperare de un discurs de mucava anticomunist. Tot ce a spus e precum ‘agenturili’ lui Nicolae Ceauşescu (…) Această iluzie înspăimântătoare o nutreşte Traian Băsescu”, a remarcat ziaristul.

„Este cel mai jalnic Traian Băsescu de când îl cunosc. România merge înainte şi Băsescu rămâne din ce în ce mai în urmă”, a conchis CT Popescu.