C.T.P.: Traian Băsescu a primit tone de jigniri, dar nici domnia sa nu a rămas dator

Jurnalistul Cristian tudor Popescu a comentat, la România TV, declaraţia-şoc a şefului statului în care spunea că din 2007 a fost umilit de dimineaţă până seara, spunând că îi înţelege foarte bine sentimentele, dar nu crede că Traian Băsescu a făcut o depreciere a funcţiei prezindeţiale.

RomaniaTV.net
11 mart. 2012, 09:08
C.T.P.: Traian Băsescu a primit tone de jigniri, dar nici domnia sa nu a rămas dator

Eu nu am văzut această declaraţie, prin urmare comentez ce îmi relataţi dumneavoastră. Nu cred că sensul celor spuse de preşedinte a fost acela de depreciere a funcţiei prezindeţiale, sensul normal este că a fost umilit datorită multelor insulte şi jigniri primite în calitate de preşedinte şi aici are dreptate, a primit tone, dar nici domnia sa n-a rămas dator. Nu cred că trebuie să forţăm lucrurile în direcţia dispreţului lui Traian Băsescu pentru funcţia prezidenţială, este vorba despre un sentiment uman cu privire la dificultatea reală de a fi preşedinte„, a declarat Cristian Tudor Popescu, la România TV.

Jurnalistul a amintit şi de ceilalţi preşedinţi, Emil Constantinescu sau Ion Iliescu, care au încasat şi ei foarte multe insulte în calitate de şefi de stat.

Nu trebuie să căutam în tot ceea ce face Traian Băsescu un calcul politic, o strategie, o noua combinaţie, deşi asta face mai tot timpul, dar poate fi şi un moment în care are şi o răbufnire. După ce înghiţi atâtea, eu îl înţeleg, având în vedere situaţia mea similară, păstrând proporţiile, ştiu ce înseamnă să încasezi tot felul de minciuni, calomnii la adresa ta, fanatasmagorii. Asta nu înseamnă că Traian Băsescu nu a greşit de atâtea ori, că n-a făcut lucruri  grave în calitate de preşedinte„, a mai comentat Cristian Tudor Popescu.