Bunul simţ a luat vacanţă. Turiştii de pe litoral transformă plaja într-o groapă de gunoi VIDEO

Mizeria lăsată de turişti după o zi de plajă face plaja de pe litoralul românesc să semene mai mult cu o groapă de gunoi. Ţigări, peturi, pahare, ambalaje sau coji de seminţe sunt aruncate la voia întâmplării. Eforturile autorităţilor de a menţine plajele curate par să fie zadarnice deşi, în fiecare seară, gunoaiele sunt adunate.

12 iul. 2013, 06:29
Bunul simţ a luat vacanţă. Turiştii de pe litoral transformă plaja într-o groapă de gunoi VIDEO

Turiştii aruncă pe nisip orice le pică sub mână, chiar dacă au pretenţia ca plajele să arate impecabil.

Surprinşi de o echipă România TV chiar în momentul în care aruncă gunoaieşe sub şezlong, turiştii se scuză cu tot felul de motive copilăreşti. „Am mâncat doar câteva seminţe şi de asta mi-am permis să arunc pe jos”, a spus un consumator de seminţe. Un altul, care arunca sâmburii de la piersici direct în nisip, a spus că „o să îi iau la sfârşit, când plecăm”.

La fel „promit” şi cei care fumează şi aruncă chiştocele pe plajă. Operatorii de plajă spun că în zadar încearcă să le atragă atenţia turiştilor asupra gunoaielor aruncate pe jos.

„Avem tomberoane pe metrul pătrat, dar nu am ce să fac. Le spunem, le explicăm, dar dacă ăia sunt cei 7 ani de acasa, ăia sunt”, a spus un salariat al celui care administrează plaja.

Angajaţii care se ocupă de curăţenia plajei spun că găsesc orice pe plajă, de la şerveţele, pahare, doze de bere, până la mucuri de ţigară şi seminţe, astfel că sunt nevoiţi să dea cu grebla de cel puţin două ori pe zi.