Bunele maniere când mergi în vizită

Specialiştii în etichetă şi bunele maniere ne recomandă să avem grijă la comportament chiar şi atunci când mergem în vizită la cea mai bună prietenă. Să nu mai vorbim de vizite "oficiale", pe la rude...

RomaniaTV.net
26 dec. 2012, 09:32
Bunele maniere când mergi în vizită

Vizita la prietene

„Nu tin cont de nicio regula de eticheta atunci cand imi vizitez prietenele, iar pe ele nu pare sa le deranjeze. In plus, as putea parea ridicola, nu?”. Sigur ca nu… Dovezile de educatie si politete nu sunt niciodata ridicole, insa e adevarat ca trebuie sa te adaptezi la circumstantele vizitei.

Chiar si atunci cand mergi in casa celei mai bune prietene, trebuie sa faci gestul de a te descalta la intrare. Daca ti se face semn sa ramai incaltata, nu mai insista – pentru unele gazde, faptul ca te descalti atunci cand intri e considerat o jignire.

In cazul in care ai facut un obicei din a-ti vizita prietena in fiecare sambata dupa-amiaza, sa zicem, e bine sa nu vii cu mana goala daca va relaxati la o bautura in timpul povestirilor – ori aduci bautura, ori ceva de rontait.

Vizita la rude

„De fiecare data cand merg cu mama in vizita la rudele noastre in varsta, ma plictisesc teribil si incerc sa-mi fac de lucru cu telefonul.” Chiar daca persoanele la care mergi in vizita iti sunt rude, nu inseamna ca te vor cruta de o eticheta inadecvata – cu atat mai mult vor duce vorba despre lipsa ta de interes si comportamentul nepotrivit.

Citeste totul despre bunele maniere cand mergi in vizita pe Cosmopolitan.ro.