Bugetul Educaţiei, criticat din PSD. Deputatul Stanciu:De ce am cheltuit banii cu şcoala lui Ponta?

Alocarea a doar 3,14% din PIB Educaţiei în anul 2013 stârneşte critici chiar din tabăra social-democrată. Deputatul PSD Anghel Stanciu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că învăţământul nu beneficiază de 6% din PIB, conform angajamentelor partidului, întrebându-se retoric "de ce au mai fost cheltuiţi bani cu şcoala lui Victor Ponta şi a lui Liviu Voinea?" în condiţiile în care, aprecizat parlamentarul social-democrat, bugetul propus este "copiat la zecimală" după cel prezentat anul trecut de către Emil Boc.

29 ian. 2013, 13:22
Bugetul Educaţiei, criticat din PSD. Deputatul Stanciu:De ce am cheltuit banii cu şcoala lui Ponta?

Începând prin a-şi exprima „tristeţea” faţă de alocarea a doar 3.14% din PIB pentru învăţământ, deputatul PSD, Anghel Stanciu, a catalogat buhgetul din acest an drept unul copiat după cel al lui Boc.

„Nu ştiu ce Guvern trebuie să mai vină să înţeleagă odată că şansa României o reprezintă investiţia în învăţământ şi cercetare. Cât va trebui să mai învăţăm de la finlandezi, de la suedezi, de la norvegieni, de la japonezi, de la nemţi care nu aveau ce mânca după cel de-al Doilea Război Mondial, şi care au dat 8-9% din PIB. Şi tăietorii de lemne, finlandezii, sunt acum în top. Nu vrem să învăţăm? Bine! Ne uităm în jur şi vedem unde suntem. Dorez succes domnilor miniştri dar dacă un prim-ministru tânăr, un ministru de Finanţe tânăr, un ministru al Bugetului, Liviu Voinea, mult mai tânăr şi conferenţiar universitar găsesc să copieze de la cap la coadă bugetul domnului Gherghina (n.r. secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor), atunci de ce am mai cheltuit bani cu dânşii pentru şcoală? Sunt cifre la a treia zecimală copiate după bugetul domnului Boc. Înseamnă că a fost bun. Trebuiau măcar să schimbe programul, softul”, a precizat Stanciu în cadrul şedinţei comisiilor reunite de învăţământ.

„În loc să creştem bugetul Educaţiei, plimbăm acest 6% din PIB, din 2006, ca moaştele Sfintei Paraschiva”, a conchis decanuld e vârstă al deputaţiilor din Comisia de Învăţământ.