Bucureştiul, ocupat politic: Prima bătălie de imagine. CONTRE DURE între liderii celor două tabere

Desfăşurare grandioasă de forţe înaintea alegerilor parlamentare. Capitala este invadată, astăzi, de două evenimente importante, din ambele tabere politice. 16 lideri europeni se vor întâlni miercuri în Bucureşti, la congresul PPE. USL anunţă 75.000 de participanţi la lansarea candidaţilor şi "cel mai mare eveniment organizat de la revoluţie încoace". 

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 06:45
Bucureştiul, ocupat politic: Prima bătălie de imagine. CONTRE DURE între liderii celor două tabere

Începe războiul pentru voturi. USL şi PDL dau astăzi prima mare bătălie de imagine. Desfăşurarea de forţe va bloca traficul din Capitală. Vezi RESTRICŢIILE ÎN TRAFIC care vor fi impuse în jurul Arenei Naţionale

USL îşi lansează candidaţii la alegeri într-o manifestare grandioasă pe arena naţională, anunţată de organizatori „cel mai mare eveniment organizat de la revoluţie încoace”. 

Sute de autocare cu membri USL au plecat încă din cursul nopţii spre Bucureşti, din mai multe oraşe din ţară. Punctul de oprire va fi Naţional Arena, unde sunt aşteptaţi aproximativ 75.000 de participanţi. 

Liderii de marcă ai Europei se întâlnesc, tot azi, la Bucureşti. Susţinătorii lui Băsescu vor sosi, însă, în plin scandal. USL îl acuză pe Traian Băsescu că încalcă legea participând la congresul liderilor europeni.

16 lideri europeni şi 2.000 de delegaţi ai popularilor europeni îşi vor alege preşedintele la București. Printre participanţii la congresul PPE se numără Angela Merkel, Jose Manuel Barroso şi Viviane Reding.

De altfel, ironiile între liderii celor două tabere politice au început deja. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că pe omologul său democrat-liberal, Vasile Blaga, îl vor durea mâinile la Congresul PPE, de la cât va vorbi cu partenerii săi populari, el apreciind că „e greu cu translator”.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat, miercuri dimineaţă, cum comentează organizarea de către reprezentanţii USL a lansării candidaţilor la parlamentare concomitent cu Congresul PPE, el răspunzând: „Atâta îi duce capul, atâta fac”. El a făcut această declaraţie pe holurile Parlamentului, la deschiderea lucrărilor Congresului PPE, potrivit Mediafax.
 
Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, comentând mitingul de miercuri seară de pe Arena Naţională pentru lansarea candidaţilor USL la parlamentare, că există probabil nostalgia după formula nord-coreeană de mobilizare pe stadioane, pe care a folosit-o şi Nicolae Ceauşescu.

Mitingul USL se va desfăşura între orele între orele 18.00 şi 20.00. Scena va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte. Evenimentul are loc concomitent cu Congresul PPE, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.