Bucureştenii se topesc de căldură în staţiile RATB, în timp ce sute de vehicule zac în depouri

Pe caniculă, bucureştenii stau zeci de minute în şir în staţii aşteptând mijloacele de transport în comun. Şi asta pentru că 30% din flota RATB zace în depouri, zeci de autobuze, troleibuze sau tramvaie fiind defecte şi neputând fi reparate din lipsă de bani.

07 aug. 2013, 07:11
Bucureştenii se topesc de căldură în staţiile RATB, în timp ce sute de vehicule zac în depouri

Călătorii din Bucureşti s-au plâns adesea de preţurile prea mari la biletele şi abonamentele RATB, în condiţiile în care mijloacele de transport sunt insuficiente, iar în cele care totuşi circulă, condiţiile de transport sunt greu de suportat, extrem de cald vara şi foarte frig iarna.

În acest moment, în Bucureşti circula 800 de autobuze, 285 de tramvaie şi 176 de troleibuze. În afară de acestea, alte 350 de vehicule defecte sunt trase pe dreapta şi zac într-un parc auto din lipsa banilor.

„Peste 350 de vehicule ale RATB stau pe dreapta din cauza lipsei bazei materiale. Mai grav este că autobuzele care fac curse au ieşit din garanţie, iar dacă se vor strica vor fi lăsate de izbelişte în parcul auto, pentru că nu există bani de reparaţii. Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că va asigura banii necesari pentru vehiculele RATB defecte, însă acestea sunt doar poveşti. Nu asigură deloc suma necesară întreţinerii parcului RATB. Vehiculelor care au fost trase pe dreapta le lipsesc motoarele de tracţiune, pernele de aer, plăcuţele de frână, cauciucurile. RATB are datorii pentru piese, subansamble, servicii de 80 de milioane de lei. Dacă primăria nu va înţelege că la RATB este nevoie de mai mulţi bani, din toamnă parcul auto RATB va ceda”, a declarat la România TV Constantin Băltăreţu, vicepreşedintele sindicaliştilor RATB.