Bucureştenii plătesc dublu pentru unele alimente. Vezi unde sunt cele mai ieftine

Criza ne face să căutăm cele mai avantajoase oferte la alimente. Şi pentru că preţurile diferă de la o regiune la alta, în unele zone oamenii plătesc de două ori mai mult pentru aceleaşi produse.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 08:13
Bucureştenii plătesc dublu pentru unele alimente. Vezi unde sunt cele mai ieftine

În Dorohoi sunt preţurile cele mai mici. Aici cartofii costă mai puţin de un leu kilogramul, adică 70 de bani. La acest capitol, şi buzoienii şi botoşenenii sunt fericiţi. Ei scot din buzunar 80 de bani pe kilogram.

Asta în timp ce în Capitală, preţul unui kilogram de cartofi ajunge la 1,3 lei, peste media pe ţară, care se cifrează la 1 leu.

Dacă ne uităm la fructe, preţul unui kilogram de mere la nivel naţional este de 2,6 lei. Din nou Dorohoi este oraşul care are cel mai mic preţ. Acolo, un kilogram de mere costă mai puţin de 2 lei, preţ pe care-l găsim şi în Bistriţa. Bucureştenii plătesc cel mai mult pentru un kilogram de mere, peste 3 lei.

În cazul ouălor, cele mai ieftine se găsesc la Sibiu, Tulcea, Ploieşti şi Timişoara, unde preţurile variază între 50 şi 60 de bani. În Bucureşti, preţul mediu este de 70 de bani.

Dacă un litru de lapte ajunge să coste 3 lei în aproape toate regiunile, locuitorii din Dorohoi plătesc mai puţin de 2 lei.

Telemeaua de vacă este vândută în pieţele din ţară cu până la 12 lei, în timp ce în Bucureşti preţul mediu este de 16 lei pe kilogram.