Bucharest City Tour îşi va schimba faţa. Ce surprize pregăteşte RATB turiştilor din Capitală

După ce în 2012, 40.000 de turişti au urcat în autobuzele Bucharest City Tour, oficialii RATB îşi doresc ca anul acesta peste 60.000 de călători să meargă pe linia turistică. În acest sens, RATB pregăteşte o nouă faţă pentru autobuzele supraetajate şi o promovare intensă.

10 apr. 2013, 06:55
Bucharest City Tour îşi va schimba faţa. Ce surprize pregăteşte RATB turiştilor din Capitală

Linia turistică Bucharest City Tour va fi inaugurată pe 1 Mai. Până atunci Regia Autonomă de Transport Bucureşti pregăteşte o serie de noutăţi menite să facă autobuzele supraetajate şi mai atractive pentru turişti, în speranţa că numărul celor care vor merge pe traseul turistic să crească semnificativ.

Lansarea liniei Bucharest City Tour va fi o noutate, va avea altă faţă, o nouă promovare. Propunerile noastre au fost îmbrăţişate cu mare entuziasm atât de hotelieri, cât şi de proprietarii de restaurante din Centrul Vechi„, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Adrian Câmpurean, directorul general RATB.

Oficialii Regiei pregătesc hărţi turistice bilingve gratuite cu principalele obiective turistice din Capitală şi mijloacele de transport în comun cu care se va putea călători dintr-un loc în altul. Aşadar, cei care aleg Bucureştiul ca destinaţie de vacanţă vor primi la hotel, la restaurantele din Centrul Vechi sau în autobuzele Bucharest City Tour câte o hartă turistică gratuită.

Vrem să introducem, aşa cum se întâmplă peste tot în Europa, la hoteluri şi la restaurante hărţi cu trasee turistice pe care să găseşti punctele importante şi mijloacele de transport cu care se poate călători dintr-un loc în altul. Pe spate va fi reclama diverşilor colaboratori prin care să ne scoatem costurile de editare a hărţilor„, a dezvăluit Câmpurean pentru ROMÂNIATV.NET.

Citeşte şi MODIFICĂRI TARIFARE la RATB. Ce schimbări propune Regia. De ce nu există PANOURI ORARE în staţii

În plus, străinii veniţi în Bucureşti îşi vor putea achiziţiona tichetul de călătorie pentru Bucharest City Tour de la hotel. RATB spera ca prin aceste noutăţi să mărească numărul călătorilor pe traseul turistic operat de Bucharest City Tour.

Am introdus principii noi cu scopul de a mări numărul călătorilor pe această linie. Anul trecut am avut 40.000, anul acesta vrem să ajungem măcar la 60.000„, spune directorul RATB.

Şi turiştilor care vin în Bucureşti pentru afaceri li se pregătesc hărţi speciale menite să le uşureze orientarea prin Capitală.

„Imediat după proiectul acesta va urma proiectul hărţii traseelor RATB care va conţine punctele importante, instituţiile din Bucureşti, pentru că sunt mulţi care vin aici şi vor să ajungă la o anumită instituţie. Aceştia vor primi această hartă de la centrele noastre de vânzare de tichete sau de la hotel”, a spus Adrian Câmpurean.