Bruno Medicina, italianul care a convins aproape 5.000 de oameni să meargă pe cărbuni încinşi VIDEO

Italianul Bruno Medicina este omul care a reuşit, de-a lungul anilor, să convingă aproape 5.000 de oameni să meargă pe cărbuni încinşi. Are 53 de ani şi este un vânzător profesionist cu aproape 30 de ani de experienţă în domeniu, cu o pregătire solidă în psihologie, muzică, sport şi filozofie, cu o gamă largă de traininguri.

19 feb. 2012, 20:39

Bruno Medicina a venit pentru prima dată în România în ’91. Aflase că ţara noastră scapase de comunism, ştia prea puţine despre noi şi curiozitatea l-a împins să viziteze pământurile româneşti.

La căderea comunismului, România era ca o gaură neagră, nu se ştia nimic. Aici veneau doar diplomaţii. Unii spuneau că este Raiul pe pământ, alţii spuneau că e urât. Aşa că am fost curios să văd cu ochii mei această ţară. Totul era fantezist, suprarealist. Totul se mişca repede. Veneai la un birou să faci afaceri, a doua zi nu mai era biroul. Fiecare taximetrist avea o afacere pentru tine. Ce afaceri nu mi s-au propus pe vremuri, de la contrabandă cu ţigări până la rachete„, îsi aminteşte italianul râzând.

A învăţat repede limba, dar îşi aminteşte că era privit ca un extraterestru doar pentru simplul fapt că era străin. Mulţi se gândeau: „E străin, hai să mai scoatem bani de la ăsta”.

Era distractiv. Nimeni nu spunea nu. Dacă întrebai pe cineva dacă are ceva de vânzare zicea că da chiar dacă nu avea, apoi se ducea la vecin, apoi vecinul la altcineva şi uite aşa te trezeai cu 50 de persoane care îţi făceau oferta„, povesteşte Medicina.

A adus pentru prima dată în România „Firewalking sau” mersul pe cărbuni încinşi

Dacă este întrebat cu ce se ocupă îi este cam greu să răspundă, şi asta pentru că a schimbat atâtea domenii şi activităţi, de la muzică şi sport, până la afaceri imobiliare, training şi coaching, încât uneori preferă să nu le spună ca să nu facă o impresie proastă.

Când încerc să spun cine sunt şi ce am făcut până acum sunt foarte conştient de impresia de haos pe care o transmit: e greu de înţeles cum se împacă pasiunea pentru arte marţiale şi cursuri de supravieţuire, pe care le ţineam în armată, cu diploma de conservator în pian şi orgă; sau care este legătura dintre facultatea de litere clasice şi pasiunea pentru electronică şi calculatoare şi cum se leagă asta cu brevetele de paraşutist, scafandru, speolog„, a explicat Bruno Medicina.

Pe lânga toate astea, Bruno Medicina a adus în România celebrul “Firewalking seminar” sau mersul pe cărbuni încinşi, considerat în întreaga lume cea mai spectaculoasă şi eficientă cale de dezvoltare personală. Aproape 5.000 de oameni au trecut pe cărbuni încinşi sub îndrumarea lui Bruno Medicina în ultimii ani.

Acest vechi ritual de dezvoltare personală a intrat în repertoriul de training al celor mai cunoscute firme şi corporaţii occidentale, care au remarcat îmbunătăţirea spectaculoasă a performanţelor la managerii şi vânzătorii care au participat.

Bruno Medicina învaţă oamenii prin acest training cum să-şi descopere potenţialul ascuns, cum să-şi atingă adevăratele obiective, în viaţă şi-n afaceri, cum să-şi distrugă credinţele care-l limitează, să dărâme frica şi s-o transforme în energie pozitivă, să-şi păstreze “focusul” şi concentrarea în faţa celor mai mari obstacole şi provocări.

Poate unii pot crede că sunt obsedat, dar când ajut oamenii să descopere puterea pe care nu bănuiesc că o au chiar am senzaţia că fac ceva de folos. Trăind această experienţă unică şi entuziasmantă, vei învăţa să rămâi în contact cu emoţiile tale şi cu puterea ta chiar în faţa obstacolelor şi provocărilor cele mai mari, şi să transformi aceste emoţii în acţiuni concrete pentru atingerea obiectivelor personale„, a explicat Bruno Medicina.

Cum face asta?

Bruno transmite în subconştientul oamenilor un mesaj foarte puternic prin care le spune că pot reuşi chiar dacă pare imposibil. Se fac exerciţii de respiraţie îi duce pe cursanţi anumita stare de spirit.

După două, trei ore de antrenament poţi să calci pe cârbuni încinşi. Oamenii sunt pregătiţi cu tehnici de respiraţie şi cu motivare. Este nevoie ca oamenii să fie convinşi că o pot face pentru că altfel nu reuşesc, trebuie convingere şi viteză. Mersul pe cărbuni este şi o chestie fizică, pentru că timpul de contact cu acei carbuni încinşi este limitat. Cărbunii nu sunt buni conducători de căldură. Dacă te opreşti te poţi arde, dar dacă acel om trece cu paşi grăbiţi, nu există niciun risc. Conştientul simte, vede acel val de căldură şi automat omul crede că nu o poate face. De aceea este nevoie de pregătire„, a explicat Bruno Medicina.

Cei care au participat la un astfel de seminar spun că este o experiență unică.