Britanicii sunt disperaţi: Cerşetorii români se întorc în „fieful” lor de lux din Londra

Cerşetorii români s-au întors la Marble Arch, unul dintre cele mai luxoase locuri din Londra, la un an după ce aproape că devastaseră zona înaintea Jocurilor Olimpice.

19 apr. 2013, 08:38

Marble Arch este unul dintre cele mai luxoase şi râvnite locuri din Londra de către turiştii străini, datorită pe de-o parte peisajului urban, cu vedere spre Hyde Park,  iar pe de alta, hotelurilor sale de 5 stele. Dar dintre vizitatorii zonei sunt şi unii care lasă foarte mult de dorit sau, mai binezis, sunt nedoriţi la Londra, după cum scrie publicaţia britanică Daily Mail. 

Aceştia sunt nimeni alţii decât cerşetorii romi care vin periodic în Marea Britanie pentru a cerşi sau a obţine ajutoare sociale cu care se întorc în România şi trăiesc bine o perioadă mai îndelungată.  Cu valizele după ei, românii au ocupat un petic de iarbă lângă Marble Arch şi există temeri că şi-ar putea stabili aici o tabără.

Un grup de 40 de persoane a făcut acelaşi lucru cu un an în urmă, transformând locul într-o groapă de gunoi, şi au fost acuzaţi de jafuri sub ameninţarea cuţitului şi de alte infracţiuni.

Miercuri, Richard Owen, proprietarul unei tonete cu burgeri de la Marble Arch, a declarat că noii sosiţi afectează turismul, iar „poliţia pare să nu facă nimic” altceva decât să le verifice paşapoartele şi să-i lase să plece. „Când ajung aici, dimineaţa, sunt, de obicei, aproximativ 60-70. Beau şi cerşesc. Distrug turismul”, se plânge bărbatul.

Citeşte şi: O jurnalistă străină apără România: Marea Britanie se ia de România ca să se simtă bine

Câţiva politicieni din regatul insular au tras de pe-acum semnale de alarmă privind eventuale valuri de români şi bulgari începând cu luna ianuarie a anului viitor, când restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii acestor două state din Europa de Est vor fi ridicate. Teoriile lor au fost însă criticate de către înaltele foruri europene, însă au avut şi adepţi din partea membrilor unor ţări europene occidentale.