Britanicii se tem că românii şi bulgarii îi vor băga în criza locuinţelor

Chiar dacă mai au un an întreg înainte, britanicii se alarmează de pe acum de o eventuală invazie a românilor și bulgarilor în țara lor, după ce restricțiile temporare de muncă pentru cetățenii din cele două țări europene vor expira.  

13 ian. 2013, 18:12
Britanicii se tem că românii şi bulgarii îi vor băga în criza locuinţelor

Secretarul Comunităților din Marea Britanie, Eric Pickles a afirmat că se așteaptă la un „influx” de est-europeni, care „va provoca probleme” cetățenilor britanici după ce restricțiile temporare de pe piața  muncii vor expira în decembrie.  

Pickes a refuzat să precizeze vreo cifră estimativă referitoare la  numărul românilor și bulgarilor care ar urmă să vină în căutarea unui loc de muncă în regatul insular, începând din 2014, dar se vaită de  pe-acum că venirea acestora va pune presiune atât pe piața locuințelor private, cât și pe cea a celor sociale, dezvăluie Daily Mail.  
 
Acesta nu este primul semnal de alarmă pe care îl trag politicienii britanici cu privire la imigrația cetățenilor din cele două țări. Săptămâna trecută, parlamentarul britanic Philip Hollobone avertiza că numărul imigranților din cele două țări care ar putea veni în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor ar fi de aproximativ 425.000 de persoane.  
 
El și-a bazat estimările pe cifre șocante ce arată că numărul  est-europenilor care trăiesc deja în această țara ar fi egal cu 1,5% din populațiile țărilor lor. Mai precis, aceste estimări ar însemna că unul din 67 de cetățeni din opt țări din fostul bloc comunist, fără România și Bulgaria, s-au mutat deja în Marea Britanie!…Iar din ianuarie 2014, 29 de milioane de români și bulgari vor avea, practic, dreptul să trăiască și să lucreze în regatul britanic.  

Și liderul formațiunii naționaliste britanice UKIP, Nigel Farage, trăgea un semnal de alarmă privind napustirea a „milioane de români și bulgari”, în Marea Britanie, cifrele avansate de el fiind cel puțin hilare, Farage vorbind în necunoștință de cauza, probabil, despre populațiile reunite ale celor două țări, adică despre „29 de milioane de cetateni români și bulgari” care ar urmă să vină în Marea Britanie începând din 2014.